Menü

🎯 Bilgi Yarışması Devam Ediyor! Doğa sporları bilginizi test edin, ödüller kazanın!
Yarışmaya Katıl
Dolu

MOĞOLİSTAN CENGİZ HAN’IN İZİNDE BOZKIRLAR ÜLKESİ

Moğolistan’a vize istenmemektedir.

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
04.08.2026
Süre
11 GÜN- 9 GECE
Konum
MOĞOLİSTAN
MOĞOLİSTAN CENGİZ HAN’IN İZİNDE BOZKIRLAR ÜLKESİ
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
28 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 04.08.2026
Süre 11 GÜN- 9 GECE
Tür Yurtdışı Doğa Yürüyüşü
Rehber Bilgileri
NERİMAN FERHATOĞLU
NERİMAN FERHATOĞLU
Yürüyüş Lideri
Etkinlik Açıklaması
MOĞOLİSTAN CENGİZ HAN’IN İZİNDE BOZKIRLAR ÜLKESİ

MOĞOLİSTAN CENGİZ HAN’IN İZİNDE BOZKIRLAR ÜLKESİ

3 AĞUSTOS 2026 PAZARTESİ – 13 AĞUSTOS 2026 PERŞEMBE 

Sorularınız için:  Neriman Ferhatoğlu -  0552 882 1022

Moğolistan’a vize istenmemektedir.
CENGİZ HAN’IN İZİNDE BOZKIRLAR ÜLKESİ MOĞOLİSTAN 

Türk tarihinin doğduğu, uçsuz bucaksız bozkırların ülkesi Moğolistan’a gidiyoruz.

Orta Asya’nın kalbinde yer alan Moğolistan; gökyüzü ile yeryüzünün birleştiği sonsuz bozkırları, kadim tarihî mirası, yaşayan göçebe kültürü ve zengin inanç dünyasıyla her adımda keşif vadeden eşsiz bir destinasyon. 

Bu özel yolculukta; müze ve sarayların yanı sıra Budist manastırlarını ve Şaman inancına ait kutsal alanları ziyaret edecek, şehrin en yüksek noktası olan Zaisan Tepesi’nden başkent Ulan Batur’u, dünyanın en uzun atlı heykeli olan Cengiz Han Atlı Heykeli’nden ise bozkırları seyredeceğiz.

Türk tarihinin en eski yazılı belgeleri arasında yer alan Orhun ve Tonyukuk Yazıtlarını yerinde inceleyerek ata topraklarında tarihle buluşacağız.

Orhun Vadisi’nde, Gobi’nin yarı çöl kumullarında, Terelj, Khugnu Khan ve Khustai Milli Parkları’nda doğa yürüyüşleri yapacak; at ve deve binme deneyimleriyle bozkır yaşamını yakından tanıyacağız.

Göçebe ailelerin yanında ve geleneksel ger kamplarında konaklayacak, Tsenkher Kaplıcaları’nın termal sularında dinlenerek yolculuğumuza keyifli bir mola vereceğiz.

Doğayı, tarihi ve kültürü dengeli bir biçimde buluşturduğumuz  bu rota, Moğolistan’ı tüm yönleriyle keşfetmek isteyenler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Moğolistan’a vize istenmemektedir.

Program

1
İSTANBUL- ULAN BATUR
3 Ağustos 2026, Pazartesi

İstanbul Ulan Batur seyahatimiz başlıyor. Geceleme uçakta.

2
TERELJ MİLLİ PARKI 
4 Ağustos 2026, Salı

Sabah 03:40’ta Cengiz Han Uluslararası havalimanına varış. Tur rehberi ile buluşma ve 80 km mesafedeki Gorkhi Terelj Milli Parkı’na hareket.

Kahvaltımızın ardından Dünya’nın en büyük 7. Anıtı ve Dünya’nın en büyük atlı heykeli olan Cengiz Han Atlı heykelini ve kompleksin alt katında bulunan, altın kırbacının bulunduğu müzeyi geziyoruz.

Heykel 2008 yılında 40 metre uzunluğunda, 250 ton paslanmaz çelikten yapılmıştır.
Sonrasında Bilge Tonyukuk yazıtının bulunduğu Tonyukuk anıtlarını ziyaret ediyoruz. (Bain Tsoko Inscriptions – 720-725  yılı ) “Türk” kelimesinin geçtiği şu ana kadar bulunabilen en eski eserdir. 
Terelj Milli Parkındaki kampımıza varış ve gerlere yerleşme.  

Gorkhi Terelj Ulusal Parkı, Ulan Batur’a en yakın ulusal parktır ve ülkenin 3. Büyük koruma alanı olup muhteşem manzaraları, zengin bitki yaşamı, yaban hayatı ve kültürel deneyimleriyle ünlüdür. 
Öğleden sonra Terelj Milli Parkı’nın en ünlü simgesi olan Kaplumbağa Kayasından Aryapala Tapınağı Meditasyon Merkezine kadar yaklaşık 4 saatlik bir yürüyüşümüz olacak. 
Akşam yemeği Kampta ger çadırlarında

Konaklama
Kampta ger çadırlarında
3
YARI GOBİ ÇÖLÜ – KHUGNU KHAN ULUSAL PARKI
5 Ağustos 2026, Çarşamba

Kahvaltı sonrası Gobi Çölünün kumul alanı olan Elsen Tasarkhai’ya hareket. 
Yol üzerinde “Mongol Nomadic Camp” ziyaret edilerek Moğol göçebe kültürünün, geleneklerinin ve yaşam tarzlarının deneyimlenmesi. Kampta Moğol göçebe gösterisi, kültürel etkinlikler, yak, at ve deve binme imkanı sunulmaktadır.  Geleneksel Sütlü vodka, Sütlü çay, kımız yapım aşamalarını izleyebileceğiz
Öğle yemeğinin ardından Elsen Tasarkhai kumullarına devam ediyoruz. Orta Moğolistan’da dağların arasında kaybolmuş 80 km boyunca uzanan bu kum tepelerine Mini Gobi çölü deniyor.

Kuzeyde Khungu Khan Dağı Güneyde Ikh Mongol Dağı ile çevrilidir. Kampa varış ve gerlere yerleşme.

Kısa bir dinlenmenin ardından Khugnu Khaan Milli Parkında hafif bir trekking ile Çift hörgüçlü Moğol Bactrian develeri ile kum tepelerinde kısa bir tur yapıyoruz.  

Hormog (Deve Sütü) İçmeyi Denemek İçin Şansımız Olacak. 
Ovgon Manastırı’na (Yaşlı Adam Manastırı) transfer ve kayalık bölgede kısa yürüyüş. Manastır kampımıza 5 km mesafede olduğu için dönüş yürüyerek yapılacaktır.
Akşam yemeği kampta ger çadırlarında.  


 

Konaklama
Kampta ger çadırlarında
4
ORHUN VADİSİ
6 Ağustos 2026, Perşembe

Bu gün geniş çayırlardan, bazalt kayalardan ve nehirlerden oluşan bir manzara boyunca yolculuk ederek Ata topraklarımız Ötüken’de bulunan Orhun Vadisine ulaşıyoruz.

Bozkır yollarının bozuk olması nedeniyle yavaş ilerlerken Moğol Göçebe yaşamını yakından gözlemleme şansı bulacağız. 

Orhun Nehri kıyıları boyunca uzanan ve Cengiz Han'ın geniş imparatorluğunun antik başkenti olan Harhorum'un (Karakorum) yanı sıra çeşitli arkeolojik kalıntıları da içinde barındıran Orhun Vadisi Ulusal parkı, 2004 yılında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Ulusal Park yüksek dağlar, alp çayırları ve Sibirya çamları ile kaplı ormanlarla çevrilidir. Kuzeyde volkanik taşlarla kaplı vadiler bulunur. 

Yaklaşık 20.000 yıl önce oluşmuş olan ve 27 metre yükseklikten dökülen Orhun Şelalesi çevresinde kısa bir trekking yapıyoruz. İsteyenler at binebilir. Akşam gerçek bir Moğol göçebe ailesinin yanında konaklıyoruz. 

Akşam yemeği Göçebe aile evinde.  

Konaklama
Göçebe aile evinde
5
ORHUN VADİSİ – ORHUN ANITLARI
7 Ağustos 2026, Cuma

Orhun Vadisinde yürüyüş günü. Vadiden Şivee-Ovoo tepesine yaklaşık 4 saatlik bir yürüyüş yapıyoruz.

Türk askerlerinin beş velayeti korudukları gözlem tepesinden Orhun Vadisini ve nehrini seyrediyoruz. 
Orhun Anıtları Müzesine Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılmış olan Bilge Kağan Otoyolunu kullanarak ulaşıyoruz.

Müzede bu vadi içerisinde bulunan Orhun yazıtları (Khoshoo Tsaidam) olarak bilinen Türk dilinin en eski yazıtlarından (734-735) Bilge-Kağan ve Kül-Tigin yazıtlarını göreceğiz.

Göktürklere yani Türk soyuna ait şimdiye kadar bulunabilen en eski yazıtlardandır.

Bu yazıtlarda Türklerin bilinen ilk alfabesi olan Orhun alfabesi kullanılmıştır. Ayrıca yazıtlarda genel olarak Türklerin devlet anlayışı, yönetim sistemi, kültürel özellikleri, tarihi, sosyal devlet anlayışı ve devlet yönetim şeklinin değişiminden bahsedilmektedir. 
Kampımıza dönüş,  Akşam yemeği Göçebe aile evinde.  

Konaklama
Göçebe aile evinde
6
TSENKHER KAPLICALARI – TERMAL SPA
8 Ağustos 2026, Cumartesi

Moğolistan’ın en yemyeşil alanına Tsenker Vadisine varıyoruz. Tsenher Vadisi yeşil ormanlı dağları ve en önemlisi 86,5 dereceli sıcak suları (Kaplıcaları) ile meşhurdur.

Kaplıcalardan çıkan su eklem hastalıkları, sinir sistemi hastalıklarını tedavi edici özelliklere sahiptir.

Ormanlı dağların özellikli şifalı suları ve harika doğası, dinlenmek için mükemmel bir yer. Vadide yürüyüş ile termal spa’da dinlenerek günümüzü geçiriyoruz. 
Akşam yemeği kampta. 

Konaklama
Kamp
7
KARAKORUM – ERDENE ZUU BUDIST MANASTIRI
9 Ağustos 2026, Pazar

Bugün Karakorum'a geçiyoruz. Burası Moğolistan’ın küçük ama önemli turistik yerlerinden biri. Karakorum, 1220’de Cengiz Han tarafından Moğol İmparatorluğu’nun başkenti olarak kurulmuştur. İpek Yolu’nun önemli şehirlerinden biridir. 
Öğle yemeğinden sonra Karakorum müzesini ziyaret edeceğiz.

Ardından 16. yüzyılda inşa edilen, 108 Stupa ile çevrili, ülkenin en eski ve en görkemli manastırlarından Erdene Zuu Manastır Kompleksini ziyaret edeceğiz. Manastır hala aktif ve keşişlerin yaşadığı ve dua ettiği binalar var. Rahiplerin Budist ilahilerini dinleme imkanımız olacak.  
Akşam yemeği kampta ger çadırında. 

Konaklama
kampta ger çadırında
8
KHUSTAİ ULUSAL PARKI
10 Ağustos 2026, Pazartesi

Kahvaltıdan sonra Hustai Milli Parkı'na geçiyoruz.

Bu park, 19. yüzyılda Rus kaşif Przewalski tarafından tanımlanan Prejevalski Atı (Takhi) olarak bilinen, dünyadaki doğal ortamlarında bulunan son vahşi atların evi. Nesli tükenmiş sayılan bu at türü, yeniden Moğolistan’da doğaya kazandırılmıştır. Takhi atları burada Khustai ulusal koruma alanında serbestçe dolaşır. Burada 200’ü Tıbbi Olan 450'den fazla vasküler bitki türü vardır. Milli Parkı keşfedip vahşi atları göreceğiz. Bu nesli tükenmekte olan atları fotoğraflamak için harika bir fırsatımız olacak. Şansımıza göre tilki, geyik, dağ sıçanı, kartal ve daha vahşi hayvanları görebiliriz. 
Öğle yemeğinin ardından Ulan Batur’a dönüyoruz. Şehre giriş yapmadan önce; Ulan Batur şehrinin tamamını ve şehrin yanından akan Tuul Nehrini panoramik olarak görebileceğimiz, 612 basamaklı Zaisan tepesine çıkıyoruz. Zaisan Anıtı II. Dünya Savaşı’nda öldürülen Moğol ve Sovyet askerlerini onurlandırmak amacıyla yapılmıştır. 
Oradan şehir otelimize transfer, Akşam yemeği şehir otelinde.

Konaklama
Şehir otelinde
9
ULAN BATUR
11 Ağustos 2026, Salı

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Ulanbatur şehir turumuza başlıyoruz. 
Otelden yürüyerek Sukhbaatar Meydanını ve etrafındaki Parlamento binası, Opera ve Bale Binası, Kültür Sarayı, Borsa Binası, Ulusal Modern Sanat galerisini görüyoruz.  Şimdiye dek bulunan Göktürk yazısı (Orhun alfabesi) ile yazılmış en eski (682-691) Türk yazıtı olarak kabul edilen Çoyr (Çoyren) yazıtının sergilendiği, Ulusal Tarih müzesini ve Cengiz  Han Müzesi geziyoruz.  

Öğleden sonra Moğolistan’ın son kralı ve yaşayan 8. Buda’nın 20 yılını geçirdiği, Bogd Han’ın Kışlık Sarayını geziyoruz. 
Gobi Kaşmir Fabrikası gezisi: Dünyanın en nadide ve değerli ipliği kabul edilen kaşmirin anavatanı Moğolistan’dır. Kaşmir yüksek ve serin yaylalarda yaşayan nadide Capra Hircus cinsi keçinin yumuşacık yününe verilen addır. Yumuşak altın da denilen kaşmirin Moğolistan’da dağlardan gelen o yöresel sularda yıkanması gerekiyor bu sebeple kaşmir hammadde olarak Türkiye’ye getirilemiyor.  Orijinal kaşmir ürünlerinin nasıl üretildiğini görmek üzere bir kaşmir fabrikası gezisi ve kaşmir alışveriş turu yapıyoruz.
Akşam yemeği otelde. 

Konaklama
Şehirde otelde
10
ULAN BATUR
12 Ağustos 2026, Çarşamba

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Ulanbatur şehir turumuza devam ediyoruz.
Moğolistan’ın en büyük manastırlarından biri olan Gandantegchinlen (Gandan) Manastırını geziyoruz. Manastırın en tanınmış tapınağı Boddhisattva Avalokiteshvara’da tapınağında Avalokiteshvara’nın 26.5 metrelik heykeli bulunuyor ki bu heykel dünyanın en uzun kapalı alan heykelidir.  Burada Budist ayini izleme şansımız olacak. 
Doğa Tarihi Müzesi (Dinozor müzesi) gezeceğimiz bir diğer müze. Gobi çölünde bulunan fosiller ve Moğolistan’da bulunan en büyük dinazor iskeleti burada bulunuyor. 
Ankara caddesi, Atatürk okulunu ve semazen heykelini geçerek Dashchoilin Manastırına devam ediyoruz. Gerlerden kurulu bir manastır olması özelliği ile kendi türünde Moğolistan’da yer alan üç manastırdan biri. 
Öğleden sonra hediyelik eşya alışverişi için serbest zaman veriyoruz. 

Akşam yemeği otelde. 

Konaklama
Şehirde otelde
11
İSTANBUL’A DÖNÜŞ
13 Ağustos 2026, Perşembe

Sabah erkenden otelimizden havalimanına transfer sağlıyoruz ve MIAT Havayolları OM161  07:55 uçağı ile İstanbul’a dönüş yolculuğumuz başlıyor. 

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Maliyete Dahil Olanlar

Moğalistan Gezisi maliyet bedeli

KONAKLAMA BİLGİLERİ
•    Ulan Batur'da 3 Gece Otelde  
•    Kamplarda ve Ger çadırlarında 6 Gece Konaklama (Bütün kamplarda Duş ve WC ger dışındadır. Gerler çoğu bölgede 4 yataklıdır)

MALİYET DAHİL OLANLAR
9 gece konaklama. 
Ger ve kamplardaki kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri
Tüm transfer ve rehberlik hizmeti, 
Müze ve milli park girişleri

Maliyete Dahil Olmayanlar

Gidiş – dönüş Uçak bileti, 
Yurt Dışı çıkış harcı, 
Ulan Batur’da öğle ve akşam yemekleri,  
Ücrete dahil kısmında belirtilmeyen diğer tüm ekstra harcamalar.

Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar

ETKİNLİK, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. ETKİNLİK, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.

* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği şeklinde planlanmış programlarımız yoktur.

 * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.   

* Katılımcılar doğaya çıktıklarında belirli risklere maruz kalabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.    

* Kalp, tansiyon,kilo solunum ve ortopedik rahatsızlığınız varsa kesinlikle etkinliğe katılmayınız.    

* Belirli bir zaman aralığında yürüyüşün tamamlanabilmesi için yürüyüş temposunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır.

* Etkinliğimizde alkol vb. kullanımı yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alınmaması yürüyüş temposu ve kalp ritminiz için yararlı olacaktır.

* Rehber, parkurda duruma göre değişiklik yapabilir.

* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar, dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!