Menü

Tamamlandı

YUNANİSTAN OLİMPOS DAĞI ZİRVE (2917 mt) ETKİNLİĞİ

Bu etkinlik katılabilmek için Dağcılık Lisansınızın olması gerekmektedir.

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
01.06.2024
Süre
4 GÜN- 3 GECE
Konum
Yunanistan/ Litochoro
YUNANİSTAN OLİMPOS DAĞI ZİRVE (2917 mt) ETKİNLİĞİ
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
9 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 01.06.2024
Süre 4 GÜN- 3 GECE
Tür Yurtdışı Dağ Faaliyeti
Rehber Bilgileri
Abdullah ÖZDEMİR
Abdullah ÖZDEMİR
Yürüyüş Lideri
ARİF BİNGÜL
ARİF BİNGÜL
Yürüyüş Lideri
Etkinlik Açıklaması
YUNANİSTAN OLİMPOS DAĞI ZİRVE (2917 mt) ETKİNLİĞİ

YUNANİSTAN OLİMPOS DAĞI ZİRVE (2917 mt) ETKİNLİĞİ

1-4 Haziran Cumartesi- Salı

Etkinlik sorumlusu: Abdullah ÖZDEMİR 05553550616Arif BİNGÜL

Bu etkinlik için Lisansınızın olması gerekmektedir.

Yeşil pasaport veya geçerli Schengen Vizenizin olması gerekmektedir.

Olimpos Dağı (Olympus) Yunanistan'ın en yüksek dağıdır. Selânik'in yaklaşık 80 km güneybatısında, Teselya ve Makedonya arasındaki sınırda; Larisa ve Pierya bölgeselleri arasındaki Olympus Sıradağlarında bulunmaktadır. Olimpos Dağı'nın 52 zirvesi ve derin boğazları vardır. En yüksek tepe olan Mytikas 2.917 metre yüksekliğindedir.

Bu dağ faaliyet ile Mytikas(2917 metre), Skolio(2914 metre) ve Skala(2866 metre) zirvelerini yapacağız. Bu üç zirve birbirlerine yakındır. Aynı gün içerisinde üç zirve yapılacak. Mytikas zirvesi için IV- derecede freee solo kaya tırmanış yapılacağından ekip lideri uygun görmediği kişilerin Mytikas zirvesine çıkmasına izin vermeyecektir. (havanın yağışlı olması durumunda Mytikas zirvesine çıkılmayıp diğer iki zirveye çıkılacaktır.)

Dağ faaliyeti olduğundan yapılacak değerlendirmede kondisyon ve tecrübe açısından katılması uygun olmayanlar bu faaliyetine kabul edilmeyecektir.

Konfor beklentisi olanlar için uygun bir dağ faaliyeti değildir.

GEREKLİ MALZEMELER :

- Sırt Çantası, Baton, Tozluk, Bot, Yağmurluk

- Kask (Zorunlu olmayanlar için kulüp tarafından temin edilecek)

- Eldiven, Şapka-Bere- Buff, İç-Orta-Dış Giyim.

- Güneş Gözlüğü, Koruyucu Yüz ve Dudak Kremi.

- Kullandığınız İlaçlarınız ve Şahsi Eşyalarınız.

PROGRAM

Cuma akşamı saat 20:00' da özel araçlarımız ile İstanbul’dan yola çıkıyoruz.

2 tane özel araç ile gidilecek.

1 Haziran 2024 Cumartesi

İpsala sınır kapısından geçerek sabah saatlerinde Litochoro da oluyoruz. Kahvaltımızı yapıp alışveriş yaptıktan sonra Prionia köyüne 1100 metrede araçlarımızı otoparka çekip 2100 metredeki dağ evine yürüyüş yapıyoruz. (7 km orta zorlukta 3 saat civarı)

Dağ evine yerleşiyoruz dağ evi odalar 8’er kişilik ranza şeklindedir. Odalar şömine ile ısınmakta yeterli sayıda battaniye verilmektedir. Dağ evinde ücret karşılığı yemek yiyebilmektesiniz. Dağ evinde banyo, lavabo, çeşme, elektrik ve ücretsiz wifi vardır. Akşam 22.00 da sessizlik oluyor dinlenmeye çekiliyoruz.

2 Haziran 2024 Pazar 

Pazar 06.00 da zirve için hareket ediyoruz. Mytikas, Skolio, Skala zirvelerini yapıp tekrar dağ evine geliyoruz (15 km zor) kısa bir dinlenmenin ardından araçlarımızın olduğu 1100 metreye iniyoruz. Araçlarımıza binerek Leptokarya da ki otelimize yerleşiyoruz. Güzel bir dinlenmenin ardından Yunan Tavernasında zirve kutlaması yapıyoruz.

3 Haziran 2024 Pazartesi

Sabah istediğimiz saatte kalkıp Leptokarya da gün boyu deniz keyfi yapıyoruz. Akşam yine belirleyeceğimiz bir yerde hep beraber eğleniyoruz.

4 Haziran 2024 Salı

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra otelden 10:00 civarı hareket ediyoruz. Selanik’e giderek Atamızın doğduğu evi ziyaret ediyoruz. Selanik şehir turu yapıp İstanbul için hareket ediyoruz. Akşam 24.00 civarı İstanbulda olmayı planlıyoruz.

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Gerekli Ekipmanlar
Ekipman detayları bulunamadı.
Uyarılar

ETKİNLİK, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. ETKİNLİK, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.

* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği şeklinde planlanmış programlarımız yoktur.

 * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.   

* Katılımcılar doğaya çıktıklarında belirli risklere maruz kalabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.    

* Kalp, tansiyon,kilo solunum ve ortopedik rahatsızlığınız varsa kesinlikle etkinliğe katılmayınız.    

* Belirli bir zaman aralığında yürüyüşün tamamlanabilmesi için yürüyüş temposunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır.

* Etkinliğimizde alkol vb. kullanımı yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alınmaması yürüyüş temposu ve kalp ritminiz için yararlı olacaktır.

* Rehber, parkurda duruma göre değişiklik yapabilir.

* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar, dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!