Menü

Dolu

ORTA ASYANIN MUHTEŞEM DOĞASINA YOLCULUK, KIRGIZİSTAN 3

Kırgızistan'a vize istenmemektedir.

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
18.07.2026
Süre
7 gün
Konum
KIRGIZİSTAN
ORTA ASYANIN MUHTEŞEM DOĞASINA YOLCULUK, KIRGIZİSTAN 3
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
25 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 18.07.2026
Süre 7 gün
Tür Yurtdışı Doğa Yürüyüşü
Rehber Bilgileri
İSMAİL KILINÇ
İSMAİL KILINÇ
Yürüyüş Lideri
Etkinlik Açıklaması
ORTA ASYANIN MUHTEŞEM DOĞASINA YOLCULUK, KIRGIZİSTAN 3

ORTA ASYA'NIN MUHTEŞEM DOĞASINA YOLCULUK, KIRGIZİSTAN 3

18 TEMMUZ CUMARTESİ- 26 TEMMUZ PAZAR

Sorularınız için:  İsmail Kılınç 0 532 586 80 81 

Dünyanın denizlerden en uzak bölgesine; Göğe uzanan dağlar, coşkun akan dereler, yemyeşil vadiler, uçsuz bucaksız yaylalar, göller ve özgür atlar ülkesi Kırgızistan'a, Atalarımızın yaşadığı coğrafyayı görmeye gidiyoruz... 

Kırk Kırgız boyu tarafından kurulan ülkenin, bakir doğasını, geleneksel yaşam biçimini ve misafirperverliğini göreceğiz, Tanrı Dağları  eteklerinde bulunan yemyeşil vadilerde trekking yapacağız.

Issık Gölünde yüzeceğiz. Yaylalarda at bineceğiz, geleneksel yurt çadırlarında konaklayacağız, kartal avı gösterisi izleyeceğiz ve kartallarla fotoğraf çektireceğiz. Kımız içeceğiz.

Ülkenin tarihini ve kültürünü tanıyacağız...

Son dönemde oldukça popüler bir seyahat güzergahı olarak öne çıkan Kırgızistan; Sırtını Tanrı Dağlarına yaslamış, doğusu Çin sınırında, batısı Orta Asya steplerine dönük, yüksek rakımda, suyu ve yeşili bol, 6 milyonu biraz aşan nüfusu ile güvenli bir ülke. 

Karasal iklimin yaşandığı ve Kış koşullarının uzun sürdüğü Ülke doğasını gezmek için en uygun zaman Temmuz ayı ve Ağustos ayının ilk yarısıdır. 

Kırgızistan'a vize istenmemektedir.

Uçak Ulaşım Bilgileri

TÜRK HAVA YOLLARI

Gidiş : 18 Temmuz 2025 Cumartesi saat 20.30

Dönüş:  26 Temmuz 2025 Pazar saat 02.35

Program

1
BİŞKEK'E VARIŞ
18 Temmuz 2026, Cumartesi

Yolculuğumuza başlangıç 20.30 THY uçağı ile İstanbul’dan Bişkek’e uçuş. Sabaha karşı Bişkek’e varacağız. Pasaport kontrollerinin ardından, çıkışta bizi bekleyen araçlarımız ile Karakol kasabasına hareket edeceğiz.

2
KARAKOL KASABASI
19 Temmuz 2026, Pazar

Sabah erken saatlerde Bişkek Manas Havaalanından katılımcılarımızı alıyoruz. 

Isık-Köl'ün kuzey tarafından, Tian Şen (Tengri, Tanrı) Dağları eteklerinde küçük bir şehir olan Karakol'a doğru yolculuğumuz başlıyor.

Öğlen yemeğini yolda bir tesiste yiyoruz. Şehre ulaşıp, otelimize yerleşiyoruz.

Otele yerleşmenin ardından küçük bir şehir turu yapıyoruz. Asırlık Ahşap Camii ve Ahşap Ortodoks Kilisesini geziyoruz. 

Akşam yemeğinin ardından otelde dinlenmeye çekilyoruz. 

Konaklama
KARAKOL OTEL
3
KARAKOL VADİSİ
20 Temmuz 2026, Pazartesi

Kahvaltıdan sonra, araçlarımızla kamp ve trekking tutkunlarının en favori yürüme bölgelerinden biri olan Karakol Vadisine hareket ediyoruz. 

Vadi içinde, muhteşem manzaralar eşliğinde Tanrı Dağı eteklerine doğru 14 km'lik yürüyüşümüze başlıyoruz.

Bu rota, koruma altında bulunan bir bölgede, Kırgızistan'ın 7.000 mt üstü yüksekliğe sahip 3 dağından biri olan Çin, Tacikistan, Kırgızistan ortak sınır noktadında bulunan Han Tengri Dağı'nın yürüyüş güzergahlarından birisidir. 

Öğlen atıştırması çoşkuyla akan derenin kıyısında otelden yanımıza aldıklarımız ile olacak. Aynı rotadan geri dönüş yapacağız. 

Akşam yemeği müzikli güzel bir restoranda.

Konaklama
KARAKOL OTEL
4
JEDİ ÖKÜZ VADİSİ- MASAL KAYALIKLARI- ISSIK GÖLÜ
21 Temmuz 2026, Salı

Sabah kahvaltı sonrası Issık Gölü güney bölgesinde yer alan Ton Köüyüne doğru yola çıkıyoruz.

Yol güzergahında bulunan Ceti Öküz Kanyonunda yürüyeceğiz. Masal kayalıklarını gezeceğiz. Akşama doğru Issık Gölü kıyısında bulunan yurt kampımıza varacağız.

Gölde yüzme ve kamp keyfi yapacağız.

Akşam yemeği büyük yurt çadırında.

Konaklama
ISSIK GÖLÜ YURT ÇADIRINDA
5
SON-KÖL
22 Temmuz 2026, Çarşamba

Kahvaltıdan sonra 3.200 metre yükseklikte bulunan, Kırgızistan'ın ikinci büyüklükteki gölü olan Soñ-Köl'e doğru yolculuğumuz başlıyor.

Yolda kartal avı Gösterisi seyrettikten sonra Koçkor kasabasında öğlen yemeği. Yemek sonrası, Motorsikletli gezginlerin favori güzergahı üzerinde, çok güzel manzaralar eşliğinde yola devam ediyoruz.

3.400 mt yükseklikte bulunan geçitte mola verip, muhteşem doğa'nın, dağların keyfini yaşıyoruz. Geçidi aşarak Son-köl'e varıyoruz.

Hiçliği ve sonsuzluğu hissedeceğimiz, dağların ortasında uçsuz bucaksız görünen, özgür gezen atların, koyunların, ineklerin, yak sığırlarının olduğu Bölgede yapacağımız yürüyüş ardından yurt kampımızda akşam yemeği.
Az vodka, bira ya da çay eşliğinde gece yıldızları seyredeceğiz.
Burada gece oldukça soğuk olacak. Ona göre kıyafet alın. Yurt çadırlarında soba var ancak çok beklentimiz olmasın.

Konaklama
Son-Köl temiz ve geniş yurt çadırlarında
6
SON-KÖL
23 Temmuz 2026, Perşembe

Bugün, faaliyetimizin en akılda kalacak ve çok çok keyif alacağımız at safari günümüz.

At safarisi bitiminden sonra Koçkor kasabasına doğru yola çıkıyoruz. Yolda yüksek dağların, yaylaların ve doğal hayatın müthiş görüntüleri bize eşlik edecek.

Öğle yemeğini yol üzerinde yanımıza aldığımız atıştırmalıklarla yapıyoruz.

Akşama doğru Koçkor Kasabasına ulaşıp, konukevine yerleşiyoruz. Akşam yemeği sonrası serbest zaman.

Konaklama
KOÇKOR KASABASI GUESTHOUSE
7
BALASAGUN TARİHİ ŞEHRİ
24 Temmuz 2026, Cuma

Sabah kahvaltısı sonrası Bişkek şehrine hareket. Yolda Balasagun tarihi şehri kalıntılarını ziyaret edeceğiz.

Akşam konaklama Bişkek’te Otelde

Konaklama
BİŞKEK OTEL
8
BİŞKEK ŞEHİR GEZİSİ
25 Temmuz 2026, Cumartesi

Sabah kahvaltısı sonrası Bişkek gezisi. Tur sırasında Bişkek'in ünlü parklarını, Lenin  Meydanını, Ala-Too Meydanını, resim galerisini  geziyoruz.

Öğleden sonra serbest zaman.

Gece havaalanına transfer

9
İSTANBUL'A DÖNÜŞ
26 Temmuz 2026, Pazar

Havaalanı transfer ve gece 02.35 THY uçağı ile İstanbul’a yolculuk

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Maliyete Dahil Olanlar

Kırgızistan Gezisi maliyet bedeli
Külüp Üyesi 850 USD,Web Üyesi 880 USD
Havaalanından itibaren tüm ulaşım ve transferler,
2 gece geleneksel Kırgız yurtlarında, 
3 gece otelde, 
1 gece Guesthouse konaklama
6 kahvaltı, 5 akşam yemeği
Rehberlik , Kartal avı gösterisi, müze giriş ücretleri
Votka ve kımız ikramları
Yerel müzikli gösteri 

Maliyete Dahil Olmayanlar

Uçak ücreti,
öğlen atıştırmaları

Bişkek'teki akşam yemekleri

Dahilde belirtilmeyen diğer giderler
At binme ücretleri

Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!