Baton
Yürürken denge kaybı ve sallanma gibi her harekette bacaklara binen yükü paylaşır, azaltır.
Etkinliklerimiz İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Dağcılık Federasyonu tarafından onaylanan yıllık faaliyet programımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
FETHİYE LİKYA YOLU DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ
26-29 EKİM PERŞEMBE-PAZAR
Yürüyüş Lideri: MEHMET KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU-05326975359, OLCAY BALOĞLU
(Aracımız 25 Ekim 2023 Çarşamba akşamı saat 21:00’ de hareket ediyor )
Etkinlik planı ve yürüyüşler
1.Gün: Likya Yolu ( Ovacık - Faralya 13 km orta zor)
3.Gün: Serbest gün. Talebe göre tekne turu ve/veya Yamaç paraşütü organizasyonu
2.Gün: Alternatif Likya ve Deniz/Yüzme ( Kabak Koyu - Cennet Koyu 12 km orta zor - zor)
4.Gün: Kayaköy gezisi ve dönüş.
Kamp Yerimizden Görünümler
Fethiye'ye 31 km mesafede yer alan Kabak Koyu eşsiz bir manzara ve berrak tertemiz suyuyla ziyaretçilerini karşılar. Likya yolu üzerinde bulunan nadide duraklardan biridir. Hayatın yoğun ve koşturmaca dolu monotonluğundan sizi tamamen uzaklaştıracak bir yerdir
Kamp süresince buradayız. İsteyen kendi Çadırında, isteyen Bungalovda konaklayacak. Kabak koyuna tepeden bakan bir aile işletmesi. Doğal terapi alanı.
Gerekli Malzemeler (Mümkün olduğunca az eşya alınız)
Çadır - Mat - Uyku tulumu . SADECE ÇADIRDA KONAKLAYACAK OLANLAR İÇİN
Kişisel bakım malzeme ve ilaçlarınız
Mayo - Şort - Havlu - Kamp sandalyesi
Güneş kremi - Güneş Gözlüğü - Deniz ayakkabısı
Islak havlu,sabun, diş fırçanız, peçete v.s.
Sinek Kovucu
LİKYA YOLU BAŞLANGIÇ PARKURU (OVACIK-FARALYA 13 KM ORTA ZOR)
26 Ekim 2023 , Perşembe
Sabah erken saatlerde Ölüdenize varıyoruz. Uygun bir yerde veya yanımızda getirdiklerimizle sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Ölüdeniz Likya yolu girişine varıyoruz. Fotoğraf molası sonrası yürüyüşümüze başlıyoruz. Yürüyüşümüz tepelerden denizi ve Kelebekler vadisini manzaralı, 13 km sonra Faralya mahallesine varıyoruz. Buradan Kelebekler vadisi seyir terasına iniyor ve fotoğraflıyoruz. Sonrasında bizi bekleyen aracımıza binerek kamp yerimize ulaşıyoruz. Odalarımıza yerleşiyor veya çadırlarımızı kurarak akşam yemeğine hazırlanıyoruz.
19:00 sonrası yemek ve serbest zaman.
Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüden iz belde sınırları içerisinde bulunan vadi. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'te 1. derecede doğal Sit ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
KABAK KOYU
SERBEST GÜN: TALEBE GÖRE TEKNE TURU YAPABİLİRİZ. İSTEYENLER GEZİP DOLAŞABİLİR VEYA DENİZ KEYFİ YAPABİLİR.
27 Ekim 2023 , Cuma
Tekne turunda Mavi Mağarada 20 dakika, Kelebekler Vadisi 1 saat, Akvaryum koyu 1 saat, Saint Nicholas adası 1 saat, Soğuk su koyu 30 dakika, Deve plajı 1 saat gezinti ve yüzme molaları verilecektir.
LİKYA YOLU/KABAK KOYU - CENNET KOYU- KABAK KOYU (12 KM ZOR)
28 Ekim 2023 , Cumartesi
Fethiye'nin baştan aşağı huzur veren köşelerinden biridir Cennet Koyu. Akdeniz'in kıyısında doğayla adeta dans eder.
Koyun arkası alabildiğine çam ormanı… Adı gibi cenneti anımsatır Cennet Koyu. Doğanın içinde uzanan denizde, karmaşadan uzak vakitler geçirmenin en iyi adreslerinden biridir.
İnce bir kumsalı olan koyda hiçbir düzenleme ve konaklama tesisi yapılmamış. Sadece Cennet Kamp bulunuyor.
Yürüyüşümüzün cennet koyu etabında denize girebiliriz. Gidiş - Dönüş Cennet koyu 12 km.
Mayo ve havlunuz yanınızda olsun.
KAYAKÖY GEZİSİ VE DÖNÜŞ
29 Ekim 2023 , Pazar
Saat 14:00‘dan sonra İstanbula dönüş. Saat 23:00’da İstanbulda olmayı hedefliyoruz.
Baton
Yürürken denge kaybı ve sallanma gibi her harekette bacaklara binen yükü paylaşır, azaltır.
Tozluk
Yürüyüşlerde ayakkabıya kar suyu ve toz girmesini engeller ve su geçirmez kumaştan üretilmiştir.
Bot (En az 4/3 taban)
Bileği destekler ve çetin kış koşullarında zemin tutuşu sağlar.
Dış katman giyim
Rüzgar ve yağışa karşı koruma sağlar, vücut ısısını korur.
Matara
Suyu taze ve uzun süre saklamaya yarayan bir tür termos.
Kullandığınız ilaçlar
Yanınızda bulundurmalı ve rehberinizi bilgilendirmelisiniz.
El veya Kafa Feneri
Gece görüşünü sağlamak için kullanılır. El feneri ya da kafa feneri olarak tercih edilebilir.
Düdük
Acil durumlarda sesli uyarı yapmak için kullanılır.
Yağmurluk
Olası yağmur veya ıslanma ihtimali durumlarında korumak amaçlı