Menü

Tamamlandı

TURKUAZ DENİZ VE YEŞİL DOĞA HARİKASI ''THASSOS ADASI''

MAYIS DEYİNCE AKLA THASSOS GELİR

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
17.05.2019
Süre
2 GECE 3 GÜN
Konum
YUNANİSTAN
TURKUAZ DENİZ VE YEŞİL DOĞA HARİKASI ''THASSOS ADASI''
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
30 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 17.05.2019
Süre 2 GECE 3 GÜN
Tür YURT DIŞI ETKİNLİKLERİ
Etkinlik Açıklaması
TURKUAZ DENİZ VE YEŞİL DOĞA HARİKASI ''THASSOS ADASI''

17-19 MAYIS 2019

17 Mayıs cuma günü 06:30'da Kadıköy'den Thassos'a doğru yola çıkıyoruz.

Bembeyaz kumsallar, turkuaz renkli bir deniz ve yemek şöleni sizi bekliyor.

Thassos adası, Trakya kıyılarına sadece 8 km uzaklıkta 95,4 km’ye ulaşan sahil şeridi ve 378,84 kilometre karelik yüzölçümü olan bir adadır.. Antik çağlardan beri ünlü ressamların, heykeltıraşların ve mimarların kullandığı birinci sınıf gri-yeşil kayrak taşı ve parlak, kalın, beyaz mermerin ana yurdudur. Bazı sahiller ve denizin içi, kum yerine ufalanmış beyaz mermerle kaplanmış ve doğa harikası oluşturmuştur.

Ada, ormanlar ile kaplıdır ve bu antik çağlardan beri Yunanistan’da ormanlık alanların azınlıkta olmasından dolayı Thassos’a ayrı bir değer katar.

Çam ağaçlarının haricinde adada bol miktarda düz ağaç ve kestane ağacı da bulunmaktadır. Yaz aylarında teknelerle adaya arı kovanları getirilir, çiçek bolluğundan dolayı arılar burada beslenecek kaynak bulmakta güçlük çekmez.

Sahillerin vadilerinde çiftçiler zeytin yetiştirir ve üzüm bağları vardır. Thassos şarapları Akdeniz’de ünlüdür ve birçok ülkeye ihraç edilir.

Adanın sokaklarında gezerken modern ile antik şehrin izlerini bir arada görebilirsiniz. Thassos’taki hemen hemen bütün köyler, bembeyaz mermer heykellerle süslüdür.

Bir başka önemli arkeolojik yer ise Aliki köyüdür.. Baş Melek Mikail’e adanan kadın manastırı Aliki köyü yakınlarında bir uçurumun kenarına inşa edilmiştir..

Makriamos, Hrisi Amudya (Altın Kumsal), Hrisi Akti (Altın Sahil), Psili Amos (İnce Kum) gibi tanınmış plajların bulunduğu Thassos, Yunanistan’ın en güzel sahillerine sahip adalarından biridir. Burada 70-80 adet koy olmasının yanı sıra 7 tane mavi bayraklı plaj da vardır. Deniz ve sahilin tamamen ince mermerlerle kaplı olduğu, 4 km lik yürüme mesafesiyle ulaşılan “Marble Beach” ve yine 4 km lik yürüyüşle ulaşılan kaya havuzu ''giola'' gerçek bir doğa harikası olmakla birlikte denizin turkuaz rengi Maldivler’i hatırlatır.

Lezzet durakları sahil şeridinde yan yana sıralanmış şirin restoranlar, samimi bir atmosfer ve uzo eşliğinde tadılan enfes Yunan mezeleriyle başlıyor, ızgara ahtapot, fırında midye, kalamar ve jumbo karideslerle devam ederken, dağ köylerinde ise oğlak çevirme, kuzu tandır ve gezen tavuk yemekleri ile çeşitleniyor. Yunanistan deyince akıllara hemen uzo geliyor ancak adada yetiştirilen üzümlerden yapılan ve masaya karafla getirilen beyaz şaraplarda çok lezzetli.


 

Tekirdağ - Keşan üzerinden 270 km sonra İpsala sınır kapısı. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra Yunanistan'ın Kipi sınır kapısında da benzer işlemleri yaptırıp sabaha karşı Yunanistan’ın Keramoti şehrinden feribotla Thassos. 

Adada görülecek yerler, merkez konumunda olan Limenas, sokakları mermer parke döşeli Panagia Köyü, Aliki arkeolojik alanı, Aliki plajında ve Thassos'un sembolü Giola kaya havuzunda deniz keyfi, Archangelo Manastırı, Theologos Köyü ve Potos sahil köyü.

19 Mayıs pazar günü akşamı İstanbul'a dönmüş olacağız.

Not: Bu etkinlik için yeşil pasaport veya schengen vizesi gerekmektedir.

Etkinlik ücreti

Resmi klüp üyeleri için 145 Euro,

Web üyeleri için 155 Euro dur.

Otobüsteki oturma düzeni ödeme sırasına göre yapılcaktır.

FİYATA DAHİL OLANLAR

Otobüsle ulaşım, 2 gece oda/kahvaltı konaklama, Feribotla adaya gidiş/dönüş , Sigorta, Programda belirtilen plaj ve köylere ulaşım dahildir.

Hava ve diğer koşullara bağlı olarak programda değişiklik yapılabilir.

İptal ve İade :

Etkinlik tarihine 6 hafta veya daha az kalan sürede yapılmak istenen iptal ve iade gerçekleştirilemez.

Lütfen Yudosk web sayfasında yer alan Genel Uyarı Metni'ni okuyunuz ve konfor beklentilerinizi buna göre ayarlayınız.

 Bu gezi TÜRSAB A Grubu 6149 Belge Numaralı Merzeci Turizm Acentesi ile yapılacaktır...    

Araç Durakları 

06.30 Kadıköy Evlendirme
06.50 Mecidiyeköy
07.10 İncirli Ömür 

          Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!....

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!