YEDİGÖLLER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE FOTOĞRAF GEZİSİ
15 KASIM PAZAR
Yürüyüş : 7 km (Kolay)
Yürüyüş Lideri: MEHMET KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU - 05326975359
Aracımız 14 Kasım Cumartesi akşamını Pazar gününe bağlayan gece 00:00‘da E-5 Bakırköy İncirli Ömür Plaza önünden hareket edecektir. Aracımız gidebileceği kadar yavaş gidecek. Uzun/Uyku molaları vereceğiz.
Etkinliğimiz Kokartlı rehber eşliğinde gerçekleştirilecektir.
BOLU - YEDİGÖLLER
Yedigöller Millî Parkı
- Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun 42 km. kuzeyinde Zonguldak’ın güneyinde yer alan Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152. km’sindeki Yeniçağa ve 190. km’sindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Kışın Bolu–Yedigöller güzergâhı (karla) kapalı olduğundan ulaşım, Yeniçağa–Mengen–Yazıcık veya Devrek- Yazıcık üzerinden yapılır.
- 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan,
yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur. - Milli park içindeki “Köyyeri” mevkiinde yeni Bizans dönemine ait bulunan kalıntılardan, eski dönemlerde bölgenin bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmaktadır.
- Cumartesi gece saat 00:00’da İncirliden yolculuğumuza başlıyoruz. Pazar sabah yanımızda 07- ile 08 arası bir zamanda Yedigöller Milli parkında olacağız.
- Yolda alışveriş imkanımız olmayacak.
- Hem sabah kahvaltısını hem öğlen atıştırmalıklarımızı yanımızda getirdiklerimizle milli parkta yapacağız.
- KAHVALTILIK VE ÖĞLEN ATIŞTIRMALIKLARIMIZI YOLA ÇIKMADAN İSTANBULDAN ALMALIYIZ.
- ÇAY VE KAHVELERİNİZİ TERMOSLARINIZ İLE YANINIZA ALMANIZI TAVSİYE EDERİZ..
- Yedigöller de bulunan büfede sadece içecek ve tost tarzı yiyecekler bulunmaktadır.
- Kahvaltı sonrası 7 km lik bir yürüyüşe çıkıyoruz. ( Büyükgöl, Seringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Nazlıgöl, ve İncegöl)
- Eşsiz güzelliklerdeki manzaralarda bol bol fotoğraflarımızı çekiyoruz.
- Öğleden sonar saat 14:00 sonrası İstanbul için yola çıkıyoruz yol üzerinde akşam yemeği için mola verip tahmini 22:00 gibi İstanbul da olmayı planlıyoruz.

Gerekli Malzemeler
Sırt çantası
Uygun giysiler (Özellikle sabah saatlerinde soğuk olacaktır)
Tepe lambası ve düdük
Kişisel bakım malzeme ve ilaçlarınız
Kahvaltı ve öğlen için atıştırmalıklar
Yürüyüş için uygun ayakkabı. Spor ayakkabı tavsiye edilmez.
ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR.
PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.
BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.
BU KURAL ETKİNLİĞE GELEN KATILIMCILARIN HAKLARINI KORUMAK ADINA UYGULANMAKTADIR.
ETKİNLİK PAYLAŞIM ÜCRETİNİN DERNEK ÜYELERİ 180 TL WEB ÜYELERİ 190 TL CİVARI OLACAĞI TAHMİN EDİLMEKTEDİR.

Fiyata Dahil Olanlar :
Ulaşım
Kokartlı rehber ücreti
Organizasyon
Seyahat Sigortası
Milli park giriş ücreti
Otopark ücreti
Fiyata Dahil Olmayanlar :
Tüm öğün yemekler
ETKİNLİKLERİMİZDE PANDEMİ KURALLARI
Araçlarda kesinlikle maske takılacaktır.
Araçlarda yanyana oturulmayacak.
Araçlara binilirken ateş ölçümü yapılacak. 38 derece üstü ateşi olanlar araca alınmayacak.
Yürüyüşlerde ,kamplarda ve molalarda 1,5 m sosyal mesafe kuralı uygulanacaktır.
Tüm katılımcılar yukarıdaki kuralları kabul ederek etkinliklerimize katılabilir.
18 Yaş altı katılımcılar ebebeynleri ile etkinliğe katılabilirler.
ETKİNLİK, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. ETKİNLİK, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.
Servis Hareket Programı
Aracımız 14 Kasım Cumartesi akşamını Pazar gününe bağlayan gece 00:00‘da E-5 Bakırköy İncirli Ömür Plaza önünden hareket edecektir.
Araç Durakları
- 00:00 E-5 İncirli Edirne yönü Ömür Plaza önü
- 00:15 E-5 Meciyeköy Y.K.Bank Önü
- 00:20 Yıldız Sait Çiftçi
- 00:30 Uzunçayır Medeniyet Üniversitesi Önü
- 00:40 E-5 Göztepe
- 00:45 E-5 Kozyatağı
E5 boyunca dilediğiniz duraktan aracımıza dahil olabilirsiniz..
Lütfen 5 dakika önce duraklarda olunuz....