29-30 Haziran tarihleri arasında, sizler için keyifli bir Sinop Gezisi planladık.
TURSAB A grubu 5416 nolu TROPİK TUR SEYAHAT ACENTA İŞBİRLİĞİ İLE
28 HAZİRAN 2019 Cuma saat 22:00'den itibaren sizleri seçtiğiniz duraklardan alarak yola çıkıyoruz.
GEZİP, GÖRÜLECEK YERLER:
ERFELEK ŞELALELERİ,SİNOP TARİHİ CEZAEVİ,SİNOP ŞEHİR İÇİ VE AŞIKLAR CADDESİ,SİNOP KALESİ,SİNOP ARKEOLOJİ MÜZESİ,HAMSİLOS TABİAT PARKI,AKLİMAN,GERZE
Program :
28 Haziran 2019 - Cuma
22:00'da, İncirli Ömür durağından ilk misafirlerimizi alarak İstanbul'dan hareket ediyoruz ve kahvaltımıza yapacağımız Erfelek’e doğru yola çıkıyoruz.
1.Gün : 29 Haziran 2019 – Cumartesi
Kahvaltı: Erfelek’de serpme köy kahvaltısı (ekstra)


Erfelek Şelaleleri: Tatlıca Şelaleleri, Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca takım şelaleleri, Sinop'un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki sıra şelalelerdir. Tatlıca irili ufaklı 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Erfelek'e yaklaşık 10, Sinop'a ise 45 km uzaklıktadır.
SİNOP CEZAEVİ: Tarihi Sinop Kapalı Cezaevi, bir dönem "Anadolu'nun Alkatrazı" tabiri ile de tanınan ve 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen cezaevidir.
Tarihi eskilere dayanan yapı, şiirlere, şarkılara konu olmuştur. Üç yanı deniz olan ve tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan cezaevine ev sahipliği yapan kale yaklaşık 4000 yıl önce bölgenin hakimi Gaskalılar tarafından yapılmıştır.
Grek, Pontus, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar kendi dönemlerinde kaleyi korumuş ve güçlendirmişlerdir. Kalenin cezaevi olarak kullanımına ait en eski belgeler ise 1568 yılına dayanmaktadır.
Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu zindandan şöyle bahsetmiştir; "Büyük ve korkunç bir kaledir. 300 demir kapısı, dev gibi gardiyanları, kolları demir parmaklıklara bağlı ve her birinin bıyığından 10 adam asılır nice azılı mahkumları vardır. Burçlarında gardiyanlar ejderha gibi dolaşır. Tanrı korusun, oradan mahkûm kaçırtmak değil, kuş bile uçurtmazlar."
İç kalenin resmi olarak zindana dönüşmesi ise 1887 yılında olmuştur. O dönem Sinop Mutasarrıfı Veysel Paşa yeni binalarla birlikte bir de hamam eklemiştir. 1939 yılında da çocuk hapishanesi olarak kullanılmak üzere bir bina daha yapılmıştır.
SİNOP KALESİ: Sinop Kalesi, Sinop kentinin bulunduğu yarımada üzerinde kurulu kaledir. Kale, MÖ 7. yüzyılda da kenti korumak amacıyla kuruldu. Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları döneminde birkaç kez onarıldı. Günümüzde hâlâ özelliğini koruyan kalenin duvarları 2.050 metre uzunluğu, 25 metre yüksekliği, 3 metre genişliğindedir.
SİNOP ŞEHİR İÇİ VE AŞIKLAR CADDESİ: Sebest zaman verilerek öğlen yemeği yenilecektir.

Sonrasında konaklayacağımız Heyamola Resort Otele yerleşip havuz ve Aquapark’ın tadını çıkartacağız.Otelde akşam canlı müzik eşliğinde eğlence yapılacaktır.
https://www.heyamolaresort.com
2.GÜN : 30 Haziran 2019 – PAZAR
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası saat 09.00’da gezimize başlıyoruz.
.jpg)

HAMSİLOS TABİAT PARKI :Karadenizin Gökovası ; Hamsilos Koyu dünyanın nadir coğrafi oluşumları arasında olan Hamsilos, Türkiye'nin tek fiyordu olma özelliğine sahip.
Hamsilos Koyu tanıtımlarında, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde rastlanan fiyord oluşumunun Türkiye’deki tek örneği olarak gösteriliyor. Hamsilos Koyu aslında bir fiyort değil bir deniz girintisi ama bir fiyorttan çok daha güzel. Gerçekten de deniz burada bir nehir gibi kıvrıla kıvrıla kara parçasının içlerine doğru girerken ilginç bir görünüm sergiliyor. Bu özel yapısından dolayı bölge, Kültür Bakanlığı tarafından 1991 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alındı.
AKLİMAN : Akliman, Sinop ili sınırları içinde, il merkezine 9 km uzaklıkta bulunan, İnceburun üzerinde, Başkaya Burnu yakınlarındaki Akliman Koyu’nun güney kıyısındaki küçük bir mahalledir. Sinop merkez ilçeye bağlıdır. Koy sayesinde plajlarıyla turistlerin ilgisini çekmiştir.
Sonrasında Sinop’un Gerze ilçesinde öğle yemeğimizi yedikten sonra İstanbul’a dönüş yoluna koyulacağız.
Bir başka gezide görüşmek üzere…..
ÖNEMLİ NOT:Müze ve Ören Yerleri Ücretli olacağı için katılımcıların Müze Kartı çıkarması faydalı olacaktır.
Programda gezilecek yerlerin sıralamasında şartlara değişiklik yapma hakkı rehberimizde bulunmaktadır.

ÖN ÖDEME 100 TL
Fiyata Dahil Olanlar :
1 gece konaklama
1 Sabah Kahvaltısı (Otelde)
1 Akşam Yemeği-Set Menü (Otelde)
2 Gün Profesyonel Rehberlik Hizmeti
Ulaşım bedelleri ve sigortalar.
Fiyata Dahil Olmayanlar
Müze – Ören yeri giriş ücretleri
Yolculuk esnasında alınacak Yiyecek ve İçecekler
Erfelek’de yapılacak kahvaltı.
Öğlen Yemekleri
Otelde alınacak olan İçecekler
Akşam yemeklerinde alınacak Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
Not : Konaklama 2-3 kişilik odalarda olacaktır.Eşleştirme yapılarak konaklama yapılacaktır.
ARAÇTA OTURMA YERLERİ ÖN ÖDEMENİN YAPILMA SIRASINA GÖRE OLACAKTIR.
ETKİNLİK TARİHİNE 8 GÜN KALA YAPILAN İPTAL DURUMUNDA KAPARO İADESİ YAPILAMAMAKTADIR.
YÜRÜYÜŞ LİDERİ : TUNCAY ÇİFTOĞLU-0533 502 17 84,UĞUR TAŞLIYURT-0544 633 34 74
Araç Durakları:
22:00 İncirli Ömür
22:20 Mecidiyeköy Y.K.Bank
22.50 Kadıköy Belediye binası karşısı Kayacanlar Böreğin önü
23.00 Kozyatağı
23.15 Kartal Köprüsü
23.35 Gebze
Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!
NOT : İSTANBUL DIŞI KONAKLAMALI ETKİNLİKLERDE İNDİ-BİNDİ SÜRESİNİ AZALTMAK İÇİN ARA DURAK TERCİHİ YAPILAMAMAKTADIR.ISRAR EDİLMEMESİ RİCA OLUNUR.