Yeni Ufuklar Doğa Sporları Spor Kulübü

NEPAL EVEREST BASE CAMP

 

ULUSLARARASI GEZİ

NEPAL EVEREST BASE CAMP (5364mt) TREKKİNG-2012

DÜNYANIN ÇATISINA, EVEREST BASE CAMP ROTASINA TREKKİNG. NEPAL'E DEFALARCA GİDEN SİNAN AYDIN REHBERLİĞİNDE DÜNYANIN EN ÜNLÜ DAĞCILARIYLA AYNI PARKURLARI PAYLAŞACAĞIZ...

08-23 Mart 2012 (16gün) Perşembe-Cuma
2012 Everest Base Camp Yürüyüşü

Everest Ana Kamp yürüyüşü; 13 asıl ve 3 rezerv gün olmak üzere toplam 16 günde gerçekleştirilecektir.

Bu etkinliğe sadece resmi kulüp üyeleri katılabilecektir. (Resmi üyelik için kulüp asistanı Serpil hanıma başvurabilirsiniz.) Katılımcıların en son 30 Aralık 2011 Cuma günü sonuna kadar kararlarını kesinleştirmiş ve gidiş dönüş uçak bilet ücretini kapora olarak kulüp asistanına teslim etmiş olmaları gerekmektedir. Toplu bilet alımı ile tur operatöründen grup indirimi alınacaktır.

Rehberimiz Sinan Aydın 26 Kasım 2011'de ülkeden ayrılacağından, 20 kasım 2011'e kadar kaporasını yatırmış olan katılımcılara, detaylı program sunumu yapacaktır.

Gün-0 : 07 Mart 2012 – Çarşamba ; (İstanbul)

Sadece Everest Base Camp ziyaretine dahil olacak olan bu grup ile akşam 22:00′da AirArabian ile uçmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen hava limanında buluşuyoruz. Check-in vb. işlemler için yeterli zamana sahip olmak için bu saatte geliyoruz. Yanımızda fazla eşya bulundurmuyoruz. Günlük trekking çantası ve içerisinde zorunlu ihtiyaçlarımızın olması yeterli.

Gün-1 : 08 Mart 2012 – Perşembe ; (İstanbul, Sharjah, Kathmandu)

00:35-06:35, Air Arabia : İstanbul Sabiha Gökçen – Sharjah/BAE.

07:20-12:50, Sharjah/BAE – Kathmandu/Tribhuwan International Airport.

Özel aracımızla hava alanından otele transfer, kısa bir dinlenme, kültür gezi grubu ile buluşma, yemek ve sonra rehberimizin eşliğinde yakın semtlerde kısa bir keşif ve alışveriş. Akşam yemeği sonrası bilgilendirme toplantısı. Akşam Kathmandu’da konaklama.

Gün-2 : 09 Mart 2012 – Cuma ; (Kathmandu, Lukla, Uçuş Günü, Phakding)

Sabah otelden ayrılışımızı yapıyoruz. Kültür gezi grubunu dış hatlar terminalinden uğurlayıp, Kathmandu’dan yürüyüşün başlayacağı 2800mt. deki Lukla’ya dünyanın en ilginç iç hat seferlerinden birisi ile veya duruma göre kiralayacağımız özel pervaneli bir uçak ile gidiyoruz. Dünyanın en ilginç hava alanlarından birisi Lukla’da yer alıyor. Bu alan, dağların arasında uygun başka bir yer olmadığı için, eğimli bir piste sahip. Bu nedenle uçaklar yokuş yukarı piste konuyor! 45 dakikalık uçak yolculuğu biraz sallantılı geçtiğinden kahvaltıyı bu yolculuk sonrası alacağız.

Uçuştan sonra Dudh Kosi Nehri vadisi boyunca ilerleyen patikalarda yapacağımız bir kaç saatlik keyifli bir yürüyüşle kalacağımız ilk Sherpa köyü olan Phakding’e ulaşacağız. Tüm yürüyüş boyunca Phakding’te olduğu gibi Nepal’e özgü Lodge/Tea house denilen pansiyon benzeri yerlerde konaklayacağız. Akşam Phakding’teki lodge’da konaklıyoruz.

Gün-3 : 10 Mart 2012 – Cumartesi ; (Phakding, Namchee Bazar)

Sabah normal bir saatte kalkıp kahvaltımızı alıyoruz ve 3400mt.deki Namchee’ye doğru yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Artık bundan sonra araç yolu ve havaalanı gibi lüksler çok gerilerde kaldı. Everest Milli Parkı’na giriyoruz ve bölgeyi saran vadilere girip, geçitleri ve asma köprüleri aşan yürüyüş yollarında ilerleyeceğiz. İlk yoğun yürüyüş günümüzde ise görkemli zirveleri ilk kez göreceğimiz bir parkur bizi bekliyor. Yol boyunca, Himalayaların devleri Kusum Kangu (6369mt.), Everest (8848mt.), Nuptse (7879mt.) gibi zirveleri görme şansımız olacak. Yürüyüşümüze duruma göre 1-2 sherpa (yerel rehber)’da eşlik edecek. Akşamüstü ise yol boyunca yer alan en ilgi çekici yerleşim olan, Sherpa kaviminin başkenti sayılan Namche Bazaar’a varıyoruz.

Gün-4 : 11 Mart 2012 – Pazar ; (Namchee, Aklimatizasyon günü)

Bugün hem dinlenme hemde Aklimatizasyon (Yüksek irtifaya uyum) sağlayabilmemiz maksadıyla tüm gün Namchee’de kalınacak.

Zaten bu kasabayı keşfetmek, Sherpaların dünyası ile tanışmak ve inanılmaz manzaranın tadını çıkarmak için bir gün ayırmaya değer. Dünyanın dört bir yanından gelen trekkingciler ve özgün yerel yaşamla kaynaşmak için iyi bir fırsat. Hala eski yöntemlerle buralara özgü dayanıklı bir hayvan olan Yak’ların sırtında taşınarak dağların ötesinden getirilen malların satıldığı pazarları gezmek de ilginç bir deneyim olabilir.

Ancak yükseğe uyum programımız çerçevesinde, 3850 metredeki Khumjung Köyü’ne de yürümek için yarım gün ayırıyoruz. Bu yükseklikteki tarım alanlarını ve bölgenin en büyük okullarından birini görmek, burada süregelen yaşamı algılamak açısından yararlı ve şaşırtıcı bir deneyim olacak.

Gün-5 : 12 Mart 2012 – Pazartesi ; (Namchee, Tengboche)

Yürüyüşümüze kaldığımız yerden devam ediyoruz. Görkemli Thamserku ve Imja Kola zirvelerinin arasından geçen vadileri izleyerek ilerleyeceğiz. Önce dua taşların (Mani Taşı) arasından aşama aşama yükselen bir çıkışla Singboche’ye ulaşacağız, sonra da öğle yemeği için dinsel törenlere merkezlik yapan Phunki Thanga’ya doğru bir inişimiz var. Gün boyunca, Kwangde (6187mt.), Everest, Lhotse, Tawoche ile görkemli Ama Dablam zirvesini içeren Himalayalar’ın muhteşem görüntüleri bize eşlik edecek.

Akşam Budist rahiplerin dualarının yak seslerine karıştığı, dünyanın en güzel manzaralarından birisine sahip bir dağ köyü olan Tengboche’ye (3870mt.) ulaşacağız ve yine yöresel evlerde konaklayacağız.

Gün-6 : 13 Mart 2012 – Salı ; (Tengboche, Dingboche)

Yürüyüşümüzün bu kısmında, çam ormanları ve orman gülü (Rhododendron) kaplı alanlarda ilerlerken, kar güvercinlerinin, altın kartalları ve bölgeye özgü şahin türlerini gözleme olanağımız olacak. Yükseklerdeki bu doğal zenginlik sizi şaşırtmasın, bu ülkede ormanlar bizdeki gibi 1800mt.lerde bitmiyor, bazı yerlerde 4000mt.ye kadar yayılabiliyor.

İzleyeceğimiz patikalar, ilginç şekillerde yontulmuş dua taşlarının olduğu Pangboche’ye doğru tırmanıyor. Burada bir Yeti’den kalma olduğuna inanılan kalıntıların bulunduğu manastırı ziyaret edeceğiz. Sonrasında en yüksek dağ yerleşimlerinin de içinde olduğu dağ çayırlarının (Alpine Meadow) bölgesine giriyoruz. Akşam ise Ama Dablam zirvesinin eteklerindeki Dingboche (4350mt.) köyü’nde konaklıyoruz.

Gün-7 : 14 Mart 2012 – Çarşamba ; (Dingboche, Lobuche)

Yürüyüşümüze kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sabah yollara koyuluyoruz. Bir süre otsu bitkilerle kaplı yamaçların eteklerinde uzanan patikalarda yürüdükten sonra buzul derelerinin arasında sıkışmış bir mola yeri olan Dugla’ya ulaşacağız. Burada öğle yemeği molası verdikten sonra yola devam edeceğiz. Yolda bu dağlarda yaşamını yitiren dağcıların anısına yapılan bir çeşit anıt olan çörtenlerden oluşan bir alana geleceğiz. Ardından bir ucu Everest’e kadar uzanan Khumbu Buzulu’nun vadisi boyunca yürümeye başlıyoruz. Artık bulutların arasından Everest’in kız kardeşi olarak bilinen Pumori zirvesi bütün heybetiyle uzaklardan bizi izliyor. Akşamüstü buzul vadisindeki bir yerleşke olan Lobuche’ye (4900mt.) ulaşıyoruz ve akşam burada konaklıyoruz. Yarın büyük gün. Yarın Everest ana kampına çıkacağız.

Gün-8 : 15 Mart 2012 – Perşembe ; (Lobuche, Gorak Shep, Everest BC, Gorak Shep)

Sabah uzun ve zor bir günün yürüyüşüne başlıyoruz. Khumbu Buzulu’nun yanından geçen inişli çıkışlı patikaları izleyerek bu rota üzerindeki en yüksek konaklama yeri olan Gorak Shep’e (5300mt.) varıyoruz. Bir yüksek irtifa çölünün kıyısındaki bu yerde, kalacağımız pansiyona yerleşip, öğle yemeğimizi aldıktan sonra yine yola koyuluyoruz.

Öğleden sonra, uzun bir yürüyüşle 5350mt.deki Everest tırmanıcılarının ana kamp alanına geliyoruz. Dağların arasındaki buzulların arasındaki bu rengarenk çadır kent, buradaki zirvelere tırmanmak isteyen dağcıların merkez üssü. Yüksek irtifa tırmanıcılarının 2 aydan daha uzun süre boyunca gördükleri en geniş olanaklara sahip yer burası. Burada 1-2 saat kalıyoruz, bayrak açma, fotoğraf çekmeden sonra buzulun yanından uzanan patikamızı izleyerek, geceyi geçireceğimiz Gorak Shep’e geri döneceğiz.

Gün-9 : 16 Mart 2012 – Cuma ; (Gorak Shep, Kala Pattar, Periche)

İsteyenlerle sabah erkenden yola çıkıp dünyanın en görkemli manzaralarından birisini yakalamak için bu gün erkenden yola düşüyoruz. Uzun bir gün bizi bekliyor. Yolumuz önce Kala Pattar Zirvesi’ne (5545mt.) kadar uzanacak. Yükseklikten etkilenmemek için yavaş ve sabırlı bir tempoda zirveye doğru yürüyeceğiz. Bu zirvede, yeryüzünde görmeyi hayal edebileceğiniz en etkileyici manzaralardan birisi var. Hemen yakınızda Pumori (7145mt.), Lingtren (6697mt.) Khumbutse (6623mt.) Tibet sınırındaki bir buz duvarı olan Lho La geçidi, devasa kayalıkları olan ve Tibet topraklarındaki Changtse (7750mt.) zirvesi sizi karşılayacak. Fakat hiç kuşkusuz en etkileyicisi Shagarmata’nın kraliçesi Everest ve komşu zirveler Lhotse ile Nuptse. Burası dünyanın çatısı! Düşünün tam karşınızda 3 tane sekiz binlik dağ duruyor.

Öğle vakti yine Gorak Shep’e uğrayıp hem yemek molası veriyoruz hemde sabah yürüyüşüne katılmayanları alarak akşam konaklayacağımız 4200mt.deki Periche’ye iniyoruz.

Gün-10 : 17 Mart 2012 – Cumartesi ; (Periche, Khumjung)

Dünyanın en görkemli manzaralarını arkamızda bırakarak dönüş yolunda devam ediyoruz. Kıraç yüksek irtifa çayırları yavaş yavaş yerini yine ağaçlık bölgelere, yoğun ormanlara bırakacak. Vadi boyunca devam edecek yürüyüşümüzün son durağı 3400mt.deki Namche Bazaar. Buraya ulaşınca sanki her zaman gelmeye alışkın olduğumuz bir yere gelmişiz hissini tatmak ise gerçekten beklenmedik bir durum! Ne de olsa hala dağların arasında bir yamaçta tapınaklar ve balkon gibi duran setlere kurulu evlerden oluşan son derece sıradışı bir yerdeyiz. Akşam Namchee’de konaklıyoruz. Khumjung’a yaklaşık 6 saat yürüyüş. Geceleme konuk evinde.

Gün-11 : 18 Mart 2012 – Pazar ; (Khumjung, Monjo)

Bu unutulmaz bölgeye yavaş yavaş veda ediyoruz. Yüksek köprülerden geçerek ilerleyen bu yollarda taşıyıcılar ve köylülerle birlikte son kez yürüyeceğiz. Karadeniz’in yüksek kesimlerindeki ormanları andıran doğası ve bu yeşilliğin içine dağılmış özgün yerleşim yerlerinden geçerek Monjo’ya yaklaşık 6 saat yürüyüş. Geceleme konuk evinde.

Gün-12 : 19 Mart 2012 – Pazartesi ; (Monjo, Lukla)

Lukla’ya yaklaşık 4 saat yürüyüş. Geceleme konuk evinde. Bu unutulmaz bölgeye yavaş yavaş veda ediyoruz. Yüksek köprülerden geçerek ilerleyen bu yollarda taşıyıcılar ve köylülerle birlikte son kez yürüyeceğiz. Karadeniz’in yüksek kesimlerindeki ormanları andıran doğası ve bu yeşilliğin içine dağılmış özgün yerleşim yerlerinden geçerek Lukla’ya doğru ilerliyoruz. Gece Lukla’da konaklıyoruz.

Gün-13 : 20 Mart 2012 – Salı ; (Lukla, Kathmandu, Uçuş Günü)

Sabah çok erkenden, dünyanın en ilginç iç hat seferlerinden birisi ile veya duruma göre kiralayacağımız özel pervaneli bir uçak ile Katmandu’ya uçuyoruz.

Bugüne kadar yapılacak program hiç sekmeden gerçekleştirilmişse, fazladan 2 gün rezerv günümüz kalacak ve bu günlerin Kathmandu’damı veya Chitwan’damı geçirileceği bugün karar verilecek. Hava koşulu, rahatsızlık vb. nedenlerle rezerv gün kalmaz ise zaten dönüş 23 Mart 2012 Cumartesi öğle üzeri gerçekleştirilecektir.

Gün-14) : 21 mart 2012 – Çarşamba ; (Rezerv gün1)

Herşey yolunda gider ve hiç rezerv gün kullanılmadan bugün Kathmandu’ya varılırsa, Everest grubunun Chitwan Milli Parkı ziyareti planlanmaktadır. Daha önceden Chitwan’ı ziyaret eden Kültür grubu için ise Kathmandu ve çevresinde ziyaret edilmeyen diğer yerlere ziyaret planlanmaktadır.

Gün-15) : 22 Mart 2012 – Perşembe ; (Rezerv gün2)

Gün-24 (Everest16) : 23 Mart 2012 – Cuma ; (Kathmandu, Sharjah, İstanbul)

13:30-1640, Air Arabia : Kathmandu/Tribhuwan International Airport – Sharjah/BAE.

20:50-23:40, Air Arabia : Sharjah/BAE – İstanbul/Sabiha Gökçen.

NOT ::: Tur rehberimiz Sinan Aydın, hava ve ortam şartlarına bağlı olarak tur programına sadık kalmakla birlikte, programda düzenleme gerekebileceğini belirtmektedir.

Tüm Nepal programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://yudosknepal2012.wordpress.com/

 

Araçsız Etkinlik
Üye Girişi Yapmalısınız.

Uyarılar

Genel Uyarı Metni

Değerli Üye ve Misafirlerimiz,

ETKİNLİKLER, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. ETKİNLİKLER, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.


Kulübümüzce gerçekleştirilen dağcılık, kampçılık, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile ilgili faaliyet çalışmaları; kulüp yöneticilerimiz, rehber, lider ve etkinlik sorumluları tarafından gönüllülük esasına göre yapılmakta olup ticari turlarla ilgimiz bulunmamaktadır. Beklentilerinizin bu yönde olmaması konusunu dikkatinize sunar anlayışınız için teşekkür ederiz.

Katılım bildirdiği halde gelmeyen yada günübirlik etkinliklere 2 gün, haftasonu konaklamalı etkinliklere 3 gün, yurtiçi uzun süreli etkinliklere 2 hafta ve yurtdışı etkinliklere 6 hafta kala iptal etmek isteyen üyeler maliyet paylaşımında oluşan rakamı Kulüp hesabına yatıracaklardır. E-posta ile kendilerine yapılan bildirimi 5 gün içinde gerçekleştirmeyen arkadaşların sonraki katılım bildirimleri "yedek" olarak değerlendirilecektir... 
Bu karar diğer arkadaşların, yani kurallara uyan çoğunluğun haklarını korumak adına zorunluluk olmuştur.
Etkinlikler paylaşım esasına göre ücretlendirilir. Ayrıcalıklı kişi, kar ve kazanç yoktur.

Yudosk etkinliklerini www.yudosk.org dışında yayınlamak izne tabidir. www.yudosk.org dışında yapılan katılım bildirimleri geçersizdir.

Yürüyüşlerde yemek molaları dışında sigara içmek ve doğada çöp bırakmak yasaktır.  

Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
8 Mart Perşembe

4435 Gün Sonra Başlayacak


Limit : 14 Kişi
Kalan : 2 Kişi
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Kamp Alanları
Soru Cevap