Menü

Tamamlandı

MUDANYA - TRİLYE - GÖLYAZI

MUDANYA - TRİLYE - GÖLYAZI

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
26.04.2015
Süre
Günübirlik
Konum
MUDANYA - TRİLYE - GÖLYAZI
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
27 Limit
/
3 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 26.04.2015
Süre Günübirlik
Tür Yurtiçi Kültürel Gezi
Etkinlik Açıklaması
MUDANYA - TRİLYE - GÖLYAZI



26 Nisan Pazar Mudanya, Trilye, Gölyazı, Uluabat gölü doğa ve kültür gezisi.

Bursa ilimizin çok beğenilen bu üç turistik köylerimizi ve gölleri gezip, köy ürünleri ve taze göl balıkları (turna, sazan) satınalabilirsiniz. Gölyazı leyleklerin çokça yuva yaptığı bir köy, direk tepeleri ve çatılarda  leylek yuvası izleyeceğiz.

Not: Bu gezi en az 25 kişi ile yapılacaktır. Ulaşım ücreti katılım payı kişi başı 60-65 TL dir. Dönüşte İstanbul köprü trafiği çok yoğun olursa, Kadıköy’de aracımızdan inip Metrobüs ile İncirli yönüne devam edeceğiz.

 Program:

 06:30 Aracımız İncirli'den hareket ediyor, körfezi geçerken feribotta kendi getirdiklerimizle kahvaltımızı yapıyoruz. Gemide poğaça, tost var. Gemlik’i geçince sahilden Trilye yoluna girip, yeşil bir doğa içinde kıvrılan sahil yolundan,

 11:00 civarı Mudanya’ya varıyoruz. Burada önemli bir tarihimizi de hatırlayacağız. Kurtuluş savaşında Ulu önderimiz Atatürk’ün liderliğinde dize getirdiğimiz batı emperyalizminin temsilcisi İngiltere-Fransa-İtalya’yı masaya oturmaya mecbur ettiğimiz, büyük asker ve devlet adamı İsmet İnönü’nün reisliğinde yapılan “Mudanya Mütarekesi”nin imzalandığı ve müze olarak yaşatılan binayı gezeceğiz. 11 Ekim 1922 tarihinde müttefik devletlerle yaptığımız Mudanya Mütarekesi kurtuluş savaşını bitiren anlaşmadır.  Müzeyi ve tarihi konaklarıyla ünlü Mütareke mahallesini de gezip fotoğraflıyoruz. Deniz kıyısındaki çay bahçesinde sıcak çay ve kahvemizi yudumlayıp Zeytinbağ’a (Trilye) hareket ediyoruz.

Trilye, Bizans döneminde Bursa konsülünden kovulan üç papazın kurduğu bir köy. Taş mektep, imarethane ve kiliseyi ve köyü gezip, en yüksek tepedeki çamlık kahvesinden İmralı adasını ve Armutlu yarımadasını seyrediyoruz. Öğle yemeğimiz köydeki lokanta ve pidecilerde.

 14:00 Trilye’den ayrılıp, köylerden geçerek Gölyazı’ya doğru yol alıyoruz.  Antik adı Apollonia olan Gölyazı köyü, Bizans’ın son imparatoru Aleksios Komneneos tarafından 11. yüzyılda kurulmuş, çevresinde çok güçlü kale duvarları inşa edilmiştir. Kale 1327 yılında Osmanlı tarafından alınmıştır. Uluabat gölü 150 kilometrekareye yayılmış, içinde 5 tane adası olan büyük bir göl ve kuş cennetidir.

Gölyazı'ya ulaşıp tarihi ağlayan çınarı ve göl içine ada şeklinde uzanmış köyü gezip fotoğraflıyoruz. Göl balıkları sunan bir lokanta ve köylü kadınların yaptığı gözlemeler var. Gene köylülerin kurduğu pazardan çeşitli ürünler ve göl balıkları satınalabilirsiniz.

18:00 gibi Gölyazı’dan ayrılıp İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Gemlik civarında Zeytincilerden kaliteli ve ucuz zeytin ürünleri satınalırız. Yalova girişinde  lezzeti ve ucuzluğu ile ünlü “köfteci YUSUF”ta isteyenler akşam  yemeğimizi yiyoruz.

Rehber: Mahmut Çeçen 0 535 662 60 29

Araç Durakları

 
6.30 İncirli BOYNER
6.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
6.55 Yıldız Sait Çiftçi
7.05 Kadıköy EVLENDİRME
7.10 E-5 Göztepe
7.15 E-5 Kozyatağı
       E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.
      Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!.
Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!