Menü

Tamamlandı

KARTEPE'DE YÜRÜYÜŞ 2014 - 2

SÖNMEZ ERKAYA REHBERLİĞİNDE KARTEPE'DE YÜRÜYÜŞ

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
09.11.2014
Süre
5 Saat, 10 km
Konum
KARTEPE'DE YÜRÜYÜŞ 2014 - 2
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
27 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 09.11.2014
Süre 5 Saat, 10 km
Tür Orta + Zor Yürüyüş
Etkinlik Açıklaması
KARTEPE'DE YÜRÜYÜŞ 2014 - 2


                                                                             

Kartepe her mevsimde doğası ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Doğası inanılmaz güzellikte ve dört mevsim çekiciliği ile insanları kucaklayan bir güzelliğe sahiptir. Göl, deniz ve ırmağın bir arada bulunduğu eşine az rastlanır bir bölgedir. Samanlı Dağları'nın en yüksek, Marmara Bölgesinin ise üçüncü yüksek noktasıdır. Kestane, fındık, çam, meşe ve kayın ağaçlarının karışımından oluşan orman çok gürdür. Sık sık yağış alan bir bölge olduğundan, yeşilin her tonunu Kartepe'de görmek mümkündür. Kışın Uludağ' dan bile daha fazla kar alan bölge İzmit'in doğusunda, Sapancanın batısındadır. 

Program: 09 Kasım 2014 Pazar sabahı saat 06:30' da aracımız İncirli- Alfemo önünden kalkacaktır. E-5 üzerinden belirttiğiniz duraklardan sizleri alarak yaklaşık 2 saat sonra Kartepe eteklerinde olacağız. Orada kahvaltı-çorba yedeklemesiyle Milli Parka giriş yapacağız. Yürüyüşümüz önce yaylaya sonra dileyenler ile zirve parkuruna gireceğiz. Yayla bana yeter diyenleri orman içersindeki tesiste bırakıyoruz. Şömünenin keyfini çıkartın :)

Burada yanımızda getireceğimiz atıştırmalıkları mideye lüpletirken, mevcut tesisin imkanlarındanda yararlanmak olası. Kahvaltı yaptığımız yerde istenirse akşam yemeğini de yiyebileceğiz. Akşam yola çıktığımız da bir sonra ki faaliyetimizi düşler olacağız.

Uyarı ve Öneriler:
Haftasonu hava şartları çok uygun. Rüzğar ve yağış bulunmamakta.
Ancak tedbirli olup ona göre giyiminizi ayarlayınız.
Yanınızda olması gerekenler; küçük bir sırt çantası(25-35lt.), su geçirmez bot, şapka, eldiven, termos-matara, güneş gözlüğü, koruyucu krem, varsa olanların baton ve tozluğu, mont-kaban, yağmurluk, yedek kıyafetler. Fazlalıkları yada yedekleri araçta bırakacağız..  Yürüyüş sırasında ısınacağımızdan yada terlememek için montunuzun sırt çantanıza sığacağından emin olun.

Sabah kahvaltısını Kartepe eteklerinde bulunan tesislerden birinde yapabileceğiz.
Milli parka girdikten yaklaşık 1 saatlik yaylaya bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.
Kuzu Yaylasında bulunan kafe de çaylarımızı yudumladıktan sonra  zirve yürüyüşüne gelmek isteyenlerle devam edeceğiz. Lakin cafede bulunan şömüne keyfini yaşamak isteyenlerde bulunabilir, çay-kahve keyfini doyasıya yaşayabilirler. Hava kararmadan aktivitemizi bitirmiş olacağız.
Yürüyüş sırasında yanınıza ; sandviç, kuru incir-kayısı, fındık-ceviz, bisküvi, cezerye bar gibi atıştırmalıklar alınız. Su mataranız yada 1-1.5 litrelik termosunuz olmalı. Bunlar yoksa marketten alacağınız 1.5 litrelik pet şişelerle de bunu telafi edebilirsiniz. 

Ayrıca yürüyüşe başlamadan, bu alışverişleri yapabileceğimiz bir markete de uğrayabileceğiz.
Faaliyetlerimizde ticari bir hizmet, konfor ve beklenti yerine EKİP UYUMU ve BİRLİKTELİĞİni ESAS alıyoruz. Her türlü öneri, yapıcı eleştirilere açığız. Ancak negatif davranış ve düşünceler, bireysel -bencil çıkışlar, kural ve komutlara uymayanlar, grubun genel disiplinini -düzenini ve güvenliğini bozan-tehlikeye atanları Etkinliklerimize almıyoruz. Rehber-Lider son sözü söyler. Hava koşullarına, trafik durumuna, kaza-yaralanma yada sağlık problemlerine, doğal afetlere, toplumsal olaylara göre programda değişiklik, erteleme yada iptal gerçekleştirebilir. 

Doğa sporlarını yapmayı engelleyici sağlık sorunlarınız varsa lütfen bunu rehberinize bildiriniz. Özelikle Kalp, Hipertansiyon, Epilepsi, Astım, Psikolojik yani ciddi anlamdaki her türlü sağlık sorununda faaliyette yer almamanızı öneriyoruz. Hele doğa şartlarında yardım ve sağlık birimlerinin ulaşımının zor-güç-geç olduğunu bilelim.
 

Rehber: Sönmez ERKAYA 0555 318 80 29 sonmez.erkaya@gmail.com 

Araç Durakları

6.30 İncirli Alfemo
6.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
6.55 Yıldız Sait Çiftçi
7.05 Kadıköy EVLENDİRME
7.10 E-5 Göztepe
7.15 E-5 Kozyatağı
       E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.
      Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!