Menü

Tamamlandı

KARTEPE-KUZUYAYLA-SULTANİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
30.01.2020
Süre
GÜNÜBİRLİK
Konum
İZMİT-MAŞUKİYE
KARTEPE-KUZUYAYLA-SULTANİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
28 Limit
/
1 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 30.01.2020
Süre GÜNÜBİRLİK
Tür Orta + Zor Yürüyüş
Etkinlik Açıklaması
KARTEPE-KUZUYAYLA-SULTANİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ
 

KARTEPE-KUZUYAYLA-SULTANİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ

30 OCAK PERŞEMBE

GENEL BİLGİ:

Görülecek YerlerKARTEPE-KUZUYAYLA

Parkur Uzunluğu: 9-10 km

Parkur Zorluğu: ORTA - ZOR

Bitki örtüsü: Göknar, gürgen ve çam ağaçları 
Yürüyüş Lideriİbrahim Kamil Birlikay - 05333074124, Erkan Ekiz

Parkurumuz 1500 m yükseliğindeki Kocaeli ili, Kartepe İlçesi, Maşukiye ve Derbent Beldeleri sınırları içerisinde, Kartepe'nin İzmit Körfesi ve Sapanca Gölünü gören kuzey bakısında yer alan  Kuzuyayla bölgesinden başlıyor. Orman göknar,gürgen ve çam ağaçlarından oluşmaktadır. Bölgede güzel ve keyifli bir kar yürüyüşü yapmayı planlıyoruz.

Zirvesi deniz seviyesinden 1608 metre yükseklikte olan bölge meteorolojik verilere göre, kış aylarında kuzeybatı yönünden esen ve Karadeniz'i aşarak bölgeye yoğun yağış getiren karayel rüzgarı, Marmara bölgesinde ilk olarak karşılaştığı Samanlı Dağı'nın en yüksek tepesine (Kartepe) yoğun kar yağışı bırakmaktadır. Kasım ortalarında başlayan kar, nisan sonuna kadar ortalama 1,5-3 metreyi bulmaktadır.

Kahvaltı:

Yanınızda getirdiklerinizle bir köy kahvesinde.

Mola: 
Su meyve vb. ihtiyaçlar için parkur başına gelmeden bir alışveriş molası vereceğiz.

Öğle Yemeği :

Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz.Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli.

Akşam Yemeği:

Duruma göre birlikte değerlendiririz.

NOT : *  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir.
           *  Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.

            * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. 

            * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur. Parkurumuzun bir  kısmı keşif  etapları içerir. Orman içi geçişler , patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

            * Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.

         Yağmur yağdığı takdirde, toprak yollar çamurlu olabilir. Bu yüzden, tozluk ve yağmurluk bulundurmak gerekmektedir. Unutmayın, “kötü hava şartları yoktur; yetersiz malzeme vardır” :) 

  •         Yedek kıyafetler getirmek konforlu bir dönüş yolculuğu açısından yararlı olacaktır. Lütfen, tüm kıyafetlerinizin ve ayakkabılarınızın yedeğini almayı unutmayınız. Yedek kıyafetler araçta bırakılacaktır.

UYARILAR:   

  • * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği şeklinde planlanmış programlarımız yoktur.
  • * Katılımcılar doğaya çıktıklarında belirli risklere maruz kalabileceklerini  bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.     
  • * Kalp, tansiyon, solunum ve ortopedik rahatsızlığınız varsa kesinlikle etkinliğe katılmayınız.     
  • * Belirli bir zaman aralığında yürüyüşün tamamlanabilmesi için yürüyüş temposunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • * Etkinliğimizde alkol vb. kullanımı yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alınmaması yürüyüş temposu ve kalp ritminiz için yararlı olacaktır.
  • * Rehber, parkurda duruma göre değişiklik yapabilir.
  • * Etkinliklerde kar amacı yoktur, paylaşım esasına göre maliyetlendirilmekte olduğundan etkinliğe yazılıp gelemeyen arkadaşlar katılım payını ödemekle yükümlüdür. Bu kural etkinliğe gelen katılımcıların haklarını korumak adına uygulanmaktadır.

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR.

PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.  
BU NEDENLE  ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.
BU KURAL ETKİNLİĞE GELEN KATILIMCILARIN HAKLARINI KORUMAK ADINA UYGULANMAKTADIR.

Yanınızda getirmeniz gereken Malzemeler:

Bileği saran bot, tozluk,yedek kıyafet,yağmurluk, el yada kafa lambası,düdük,su. Eğer varsa kullandığınız ilaçlar.

Araç Durakları:

07.00  İncirli E-5 Edirne yönü Ömür Plaza önü

07.15  Mecidiyeköy Y.K.Bank

07.20  Sait Çiftçi

07.30  Kadıköy Belediye binası karşısı Kayacanlar Böreğin önü

07.40  E-5 Göztepe

07.45  E-5 Kozyatağı
.....  E-5 üzeri Bostancı, Maltepe, Kartal v.s.

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!