Menü

🎯 Bilgi Yarışması Devam Ediyor! Doğa sporları bilginizi test edin, ödüller kazanın!
Yarışmaya Katıl
Tamamlandı

KARASAY - EZNEVİT ( 3550 -3560 mt) ZİRVE TIRMANIŞI

Faik Kayhan ve Esin Kayhan Liderliğinde Dağ Faaliyeti

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
26.04.2013
Süre
2 GÜN 2 GECE
Konum
KARASAY - EZNEVİT ( 3550 -3560 mt) ZİRVE TIRMANIŞI
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
19 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 26.04.2013
Süre 2 GÜN 2 GECE
Tür
Etkinlik Açıklaması
KARASAY - EZNEVİT ( 3550 -3560 mt) ZİRVE TIRMANIŞI

 

 

Aladağlar da bulunan Eznevit ve Karasay Zirvelerine tırmanmayı deneyeceğiz. Kamp alanından zirveye yaklaşık olarak 1500 metre irtifa kazanacağız. Karasay ve Eznevit zirveleri bir sırt hattı ile birbirine bağlanmaktadır. Zirveye çıkabilirsek iki zirveye de dokunma şansı bulabileceğiz.

 

Tırmanışa katılacakların Yudosk Kış Dağcılığı Eğitimi almış olmaları gerekmektedir. Başka bir kulüpte kış dağcılığı eğitimi almış olanlar faikkayhan@gmail.com mail adresine başvurarak faaliyete katılabilirler.

 

Eğitim almamış olanlar kampa kadar ekibe eşlik edebilirler, kampta kalabilirler ancak zirve tırmanışına katılamazlar. Kamp alanına kadar traktörle ulaşacağımız için Aladağları görmek için bu çok güzel bir fırsat.

 

Eğitim almayanların faaliyete katılmak için faikkayhan@gmail.com mail adresine yazılı başvurmaları gerekmektedir.

 

Bu bir Dağcılık Faaliyeti olduğu için faaliyet süresince aşağıda ki faaliyet kuralları geçerlidir ve gelen her katılımcı bu kuralları kabul etmiş sayılır.

 

Program:

 

Faaliyet ulaşımı büyük otobüs ile yapılacaktır.26 Nisan Cuma akşamı İstanbul’dan hareket ediyoruz. Yolda verilen molalardan sonra doğrudan Çukurbağ köyüne ulaşıyoruz ve vakit kaybetmeden bizi bekleyen traktörle hareket ediyoruz ve Sokullupınar'a ulaşıyoruz. 

 

Gece 02:00 gibi hareketle zirve tırmanışına başlayacağız. Kamp alanından zirveye kadar yaklaşık olarak 1500 metre irtifa kazanacağız. Faaliyet bitiminde kampa dönüş ve sonrasında kampımızı toplayıp dönüşe geçeceğiz. Pazartesi sabahı 04:00 civarı İstanbul’a dönmüş olabiliriz.

 

Gerekli Malzemeler;

 

Her çadırda mutlaka bir ocak ve kamp seti olması gerekmektedir. Kamp alanına kadar traktörle ulaşacağız.

 

Çadır

 

Tulum ve mat, 60 lt. Civarı çanta ( Küçük çantaya gerek yok)

 

Ocak, Kamp Seti,

 

Cumartesi öğle ve akşam, Gece çadırda kahvaltı, Pazar günü 1 öğün zirve tırmanışında ve 1 öğün kampta yemek planlamasına uygun yiyecek ve ayrıca kuru meyve, kuruyemiş vs atıştırmalık.

 

Termos ( Zirve çıkışı için zorunlu)

 

Kask, Baton, Kazma, Krampon, Kafa feneri, Tozluk ( Zirve çıkışı için zorunlu)

 

İlkyardım malzemesi

 

Kış koşullarına uygun kıyafet (Teknik Ceket, Polar, içlik, Balaklava, Bere, Kalın ve İnce Eldiven, Kalın çorap, tam sert tabanlı dağcılık botu, polar pantolon, su geçirmez pantolon vs)

 

Faaliyet Kuralları;

 

Faaliyet süresince (İstanbul’dan hareket edip tekrar İstanbul’a dönene kadar geçen süre) tek yetkili faaliyet lideridir.

 

Bütün katılımcılar faaliyet lideri tarafından konulan kuralları uygulamakla yükümlüdür.

 

Bütün faaliyet süresince Alkollü ürünlerin tüketilmesi yasaktır.

 

Kamp alanında ateş, mangal vs. yakılması yasaktır.

 

Zirve yürüyüşüne kimlerin katılabileceğini faaliyet lideri kampta belirleyecektir. 

 

Zirve tırmanışı süresince sigara içilmesi molalarda dahil yasaktır.

 

Faaliyet Lideri ve Eğitmen Faik Kayhan ve Esin Kayhan

 

Faaliyetle ilgili ayrıntılı bilgi almak için 0532 792 49 39 ya da faikkayhan@gmail.com

 

Araç hareket saatleri katılımıcılara ayrıca bildirilecektir.

 

 

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!