
Doğu Karadeniz dağlarında yüksek buzul gölleri ve zirveleri ziyaret edeceğiz. Bu programda amacımız Türkiye’nin 4. en yüksek zirvesi Kaçkar Kavrun Dağı zirvesine (3937 mt) ve Kaçkar Bulut Dağlarının zirvesi Kuşaklı Kaçkar Dağı zirvesine ulaşmayı deneyeceğiz (3562 mt).
Programımız şöyle;
DİKKAT: Bu program sadece dağcılık eğitimi almış ve dağcılık deneyimine sahip kişiler için uygundur. Nitelikleri uygun olmayan katılımcılar programa alınmayacaktır. Kaçkar Dağı tırmanışı kuzey rotasından yapılacaktır.
1. Gün 20 Temmuz Cumartesi; Sabah 09:00 da Trabzon da buluşuyoruz ve bizi bekleyen araçla Ayder Yaylasına ulaşıp kalacağımız tesise yerleşiyoruz. Bu gün Ayder’in güzelliklerini keşfetmek, yerel nefis tatlarından ve sularından nasiplenmek ve şifalı kaplıca sularından sağlık bulmak için bolca fırsatımız ve zamanımız olacak. Ayrıca gün içinde Konaklar gezisi yapabiliriz. Akşam yemeğimiz tesisimizde.
2. Gün 21 Temmuz Pazar; Kahvaltıdan sonra aracımızla Yukarı Kavron yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Galerdüzü ve Aşağı Kavron yaylalarından geçtikten sonra bulutların arasına saklanmış Yukarı Kavron yaylasında manzaraya karşı çayımızı içip kamp alanımıza doğru yola koyuluyoruz. 2 saatlik bir yürüyüş sonrasında öğle saatlerinde küçük buzula yakın bir noktaya kampımızı atıp, Kaçkar Kavrun Dağının gölgesinde dinlenmeye çekiliyoruz, zira gece uyanma saatimiz 02:00.
3. Gün 22 Temmuz Pazartesi; bu gün kuzey rotasından Kaçkar Dağı Zirve deneme günü. Dönüş sonrasında kampta bir gece daha kalacağız.
4. Gün 23 Temmuz Salı; uzun bir uykudan sonra Kaçkar dağının gölgesinden ayrılıp Kavrun’a geri dönüyoruz. Aracımızla buluşup Ayder’e geliyoruz ve yine bir dinlenme gününde kaplıca ve rahat yatak keyfi bizleri bekliyor.
5. Gün 24 Temmuz Çarşamba; Sabah vakitlice kahvaltımızı yapıp aracımızla Avusor yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Yayladan kamp yükümüzle 1 saat içinde Büyükgöl kamp alanına ulaşıyoruz. Muhteşem bir buzul gölü kenarında, berrak suların ve akan derelerin eşliğinde dinleniyor ve zirve tırmanışı için güç topluyoruz. Uyanma saati 02.00

6. Gün 25 Temmuz Perşembe; gece başlayacak tırmanışımızla Kaçkar Bulut Dağlarının en yüksek noktası olan Kuşaklı Kaçkar Dağı ( 3562 mt) zirvesine ulaşmayı deneyeceğiz. Dönüşümüz sonrasında bu gece de Büyük Gölün berrak sularında yıldızları ve ayı seyredeceğiz. Belki gölün soğuk sularında yüzebiliriz de, kim bilir. Konaklama kamp alanı.
7. Gün 26 Temmuz Cuma; sabah erkenden kampımızı toplayıp aracımızla buluşarak Ayder’e iniyoruz. Kalacağımız tesise yerleştikten sonra bu gün isteyenler ile rafting yapmaya gideceğiz. Konaklama ve akşam yemeği Tesisimizde.
8. Gün 27 Temmuz Cumartesi; bu sabah Kaçkar dağlarının en güzel yaylarından birkaç tanesini ziyaret edeceğiz. Sal ve Pokut yaylalarına yapacağımız ziyaret ve keyifli yürüyüşten sonra Palovit şelalesi ve Zirkale göreceğimiz diğer yerler. Konaklama ve akşam yemeği tesisimizde, belki bir horon gecesi de buluruz.
9. Gün 28 Temmuz Pazar; bu gün Kaçkarlara veda günümüz. Sabah erkenden kalkıyoruz, eşyalarımızı aracımıza yükledikten sonra istikametimiz Sümela manastırı. Manastır gezisinden sonra Trabzon dan havaalanı yada otogarda ayrılıyoruz.

Gerekli Malzemeler, bu faaliyet kamp yükü ile yürüyüşler içerdiği için katılımcıların 2 kişilik kamp ekipleri oluşturmaları için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Katılımcılarda aşağıda ki malzemelerin bulunması gerekmektedir;
Dağ etapları için;
Çadır, uyku tulumu, mat, ocak ve kamp seti, matara, termos
Teknik ceket, içlik, polar, bere, balaklava, eldiven, kafa feneri, dağ koşullarına uygun bilekli bot, Kask, Baton, tozluk. (Baton, bot, fener ve kask zorunlu malzemelerdir olmayanlar tırmanışa katılmazlar)
Zirve çıkışları için yemek planlamasına uygun yiyecekler
Yayla yürüyüşleri için küçük bir sırt çantası ve ek olarak Panço önerilir. Ayder’de olduğumuz günler için Havlu, mayo, şort, rahat ayakkabı, terlik ya da sandalet, pamuklu kıyafetler, kişisel eşyalarınız. Fazla malzemelerimizi dağ çıkışlarında otelimizde bırakacağız) eşyaları koymak için bir çanta hurç yada torba.
Yeme İçme Programı
1. gün Öğle yemeği katılımcıya ait, akşam yemeği otelde
2. gün Kahvaltı otelde, öğle ve akşam yemeği kampta katılımcı yapacak
3. gün kampta katılımcı yapacak
4. gün kampta, öğle yemeği katılımcıya ait, akşam otelde
5. gün kahvaltı otelde, öğle ve akşam yemeği kampta katılımcı yapacak
6. gün bütün öğünler kampta katılımcı yapacak
7. gün kahvaltı kampta, öğle yemeği ortak kumanya, akşam yemeği otelde
8. gün kahvaltı ve akşam yemeği otelde, öğle ortak kumanya
9. gün kahvaltı otelde, öğle yemeği katılımcıya ait
1.4.7. ve 8. Gün akşam yemeği, 2.5.8. ve 9. Gün kahvaltıları programa dahildir. 7. ve 8. gün öğle yemekleri ortak paylaşımla kumanya olarak yapılacaktır. Diğer öğünler katılımcıya aittir.
Trabzon-Ayder-Trabzon ve bütün ara transferler, konaklama ve yukarıda belirtilen programa dahil olan yiyecek programı masraf paylaşımı esasıyla yapılacaktır. Diğer harcamalar katılımcılara aittir. Kaplıca, rafting, ören yeri girişi gibi ücretleri herkes kendisi öder. Dönüş uçak biletinin saat 17:00 den sonraya alınması gerekmektedir. Daha erken uçacaklar Sümela Manastırı gezisine katılamazlar.
Ayder de Eczane ve Bankamatik bulunmamaktadır.
Bütün gezimiz süresince aşağıda ki kurallarımız geçerlidir;
Faaliyet süresince tek yetkili ekip lideridir.
Bütün katılımcılar ekip lideri tarafından konulan kuralları uygulamakla yükümlüdürler.
Bu bir gurup faaliyetidir, bütün katılımcıların gurupla uyumlu hareket etmeleri beklenir.
Bölge tesisleri, tıpkı yöre insanları gibi çok temizdir. Rahat yatak, temiz çarşaf her zaman vardır. Lüks ortamlar beklemeyin.