Menü

Tamamlandı

GÜVENLİ KÖYÜ-BELENGÜ-FEVZİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
08.02.2020
Süre
GÜNÜBİRLİK
Konum
BURSA/GEMLİK
GÜVENLİ KÖYÜ-BELENGÜ-FEVZİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
30 Limit
/
0 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 08.02.2020
Süre GÜNÜBİRLİK
Tür Orta + Zor Yürüyüş
Etkinlik Açıklaması
GÜVENLİ KÖYÜ-BELENGÜ-FEVZİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ

GÜVENLİ KÖYÜ-BELENGÜ-FEVZİYE KAR YÜRÜYÜŞÜ (GEMLİK)

8 ŞUBAT CUMARTESİ

GENEL BİLGİ:

Parkur: Güvenli-Hamidiye

Görülecek Yerler: Güvenli ve Hamidiye Köyleri, Belengü Yaylası, Nazlı Şelale

Mesafe: 15 Km

Zorluk: ORTA ZOR-ZOR arası (İlk kez yürüyecekler için uygun değildir. Parkurumuzda iniş çıkışlar vardır. Kar miktarı beklediğimizden fazla ise, yürüyüş bir miktar daha zorlaşabilir)

Yükselti: Başlangıç 565 m, En Yüksek: 996 m, Bitiş: 485 m

Rehber: İbrahim Birlikay –05333074124, Emre Demircioğlu

LÜTFEN ETKİNLİK DUYURUSUNU SONUNA KADAR OKUYALIM.

Bu hafta sonu cumartesi günü farklı bir coğrafyada, yepyeni bir rotada kar yürüyüşü yapmayı planlıyoruz…

Rotamız Güvenli Köyü’nden başlayacak… Geneli hafif olan tırmanışlarla başlayan yürüyüşümüz, toprak yolları takip ederek Belengü Yaylası’na ulaşacak. Daha öncesinde de olabilir ama, tahminlerimize göre, bu yayla yüksekliği itibariyle karla karşılaşacağız. Sonrasında parkurumuza devam edip isminin Nazlı Şelale olduğunu öğrendiğimiz bir noktadan geçecek, şelaleden sonra orman içi dik bir tırmanışla üst yola geçecek ve toprak yollar ile patikaları takip ederek daha uzun süren bir inişle Hamidiye Köyü’ne varacağız.

Yürüyüşlerimizde, birtakım zorluklarla birlikte, sık arazi dokusuyla, yağmur-çamurla karşılaşmak mümkündür. Mesafelerde değişkenlikler olabileceğini bilelim. Yeni yerler görme arzusuyla yaptığımız bu tarz yürüyüşlerde, küçük sürprizlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini ve parkuru rehberler olarak İLK KEZ yürüyeceğimizi ekleyelim…

Bölge müsait olduğu için, ekstracılar için planlarımız var… Tabi, hava yağışsız olursa :)

  • Araç kalkış saati İncirli 06:30 olarak belirlenmiştir. Lütfen durak saatlerine uyalım.
  • Kahvaltı molası feribotta verilecektir, kahvaltılıklarımızla hazırlıklı gelelim. Feribot sonrası sadece market alışverişi için durulacaktır.
  • Hava etkinliği hazırladığımız tarihte yağışsız görünüyor ama yine de lütfen, TOZLUKLARIMIZI ve her ihtimale karşı YAĞMURLUKLARIMIZI yanımıza alalım… Kar yürüyüşü olacağı için, eldiven ve bere de getirmelisiniz. Unutmayın, “kötü hava şartları yoktur; yetersiz malzeme vardır” :)
  • YEDEK kıyafetler getirmek konforlu bir dönüş yolculuğu açısından yararlı olacaktır. Lütfen, tüm kıyafetlerinizin ve ayakkabılarınızın yedeğini (Mevsim itibariyle öngöremediğimiz dere geçişleri olabilir.) almayı unutmayınız. Yedek kıyafetler araçta bırakılacaktır.

Fotoğraflar: https://www.instagram.com/hikingturkiye  (Geçmiş Yudosk etkinlikleri ve doğa yürüyüşlerinden çeşitli fotoğraflar için sayfayı takip edebilirsiniz.)

NOT :*  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir.  Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.    

          * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.   

          * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. 

          * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur 

          * Parkurumuzun bir kısmı keşif  etapları içerir. Patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

UYARILAR:   

  • * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği şeklinde planlanmış programlarımız yoktur.
  • * Katılımcılar doğaya çıktıklarında belirli risklere maruz kalabileceklerini  bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.     
  • * Kalp, tansiyon, solunum ve ortopedik rahatsızlığınız varsa kesinlikle etkinliğe katılmayınız.     
  • * Belirli bir zaman aralığında yürüyüşün tamamlanabilmesi için yürüyüş temposunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • * Etkinliğimizde alkol vb. kullanımı yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alınmaması yürüyüş temposu ve kalp ritminiz için yararlı olacaktır.
  • * Rehber, parkurda duruma göre değişiklik yapabilir.

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR.

PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.  
BU NEDENLE  ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.
BU KURAL ETKİNLİĞE GELEN KATILIMCILARIN HAKLARINI KORUMAK ADINA UYGULANMAKTADIR.

Araç Durakları 

6.30 İncirli E-5 Edirne yönü Ömür Plaza önü
6.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
6.50 Sait Çiftçi
7.00  Kadıköy (Belediye binasının karşısındaki otobüs durağı Kayacanlar Börek önü)
7.10  E-5 Göztepe
7.15 E-5 Kozyatağı 

.....  E-5 üzeri Bostancı, Maltepe, Kartal v.s.
        Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!

 
Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!