Ekolojik Çiftlikte Günübirlik Gezi
12 Ekim cumartesi
Kolay parkur
Yürüyüş Liderleri:Yusuf Kızılocak
Cumartesi sabah Scarabus Farm'a varacağız. Scarabus Farm büyük küçük her yaştan insana ekolojik eğitimler veren ve dogal yasam icin yapılması gerekenleri deneyimleyebileceginiz bir çiftlik. Burası tamamı orman icinde müthiş bir manzaraya sahip yaklaşık 8 dönüm içerisinde kamp yapmaya elverişli bir yer.
Saat 10:oo civarı Ali Fuat Paşa ilçemizde kahvaltı molası vereceğiz. Yola devamla çiftliğe gelip çay-kahve-sohpetten sonra, saat 11:00 da Bizanslilardan kalmis olan Paşalar kalesine yürüyüş yapacağız. Yürüyüş yaklaşık 2,5 saat sürecek.
Rotamız gayet keyifli ve zirveye çıktığımızda tüm Sakarya ayaklarımız altında olacak.
Çiftliğe dönerek öğle yemeğimizi saat 14:oo civarı yiyceğiz. Sebze ve et yemekleri olacak. Herkes kendi içkisini getirebilir. Bağlama, gitar vs.herhangi bir enstruman çalan arkadaşlarımız yanlarında bu enstrumanlarını getirirlerse çok keyifli olur.

Yemeğin ardından yaklaşık 1 saat serbest zamanımız olacak. Saat 16.30 da çiftlik sahipleri ile birlikte ekoloji ve neden doğal ürünleri kullanmamız gerektiğini tartisacagiz. Dilerseniz çiftlikte üretilen ürünlerden de satın alabilirsiniz.
18:00 da taş fırında böreğimizi hazırladıktan sonra sohbet eşliğinde atıştıracağız. Sohbet sonrası Istanbula dönüşe geçeceğiz.
Gezi paylaşım maliyeti: 120.-TL olacaktır.
NOT : * Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.
* Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.
* Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.
* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur.
* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.
ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR.
Araç Durakları
6.30 İncirli E-5 Edirne yönü Ömür Plaza önü
6.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
6.55 Yıldız Sait Çiftçi
7.05 Kadıköy (Belediye binasının karşısındaki otobüs durağı Kayacanlar Börek önü)
7.10 E-5 Göztepe
7.15 E-5 Kozyatağı
Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!...