Menü

Tamamlandı

AKSIĞIN-KAYAÜSTÜ-TEPECİK KÖYÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

İSMAİL KILINÇ -İBRAHİM KAMİL BİRLİKAY SORUMLULUĞUNDA

Bu Etkinlik 8407 TURSAB Belge nolu UGO Turizm Tarafından Gerçekleştirilmektedir.
Tarih
06.10.2018
Süre
GÜNÜBİRLİK
Konum
KOCAELİ-BAŞİSKELE
AKSIĞIN-KAYAÜSTÜ-TEPECİK KÖYÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Etkinlik Detayları
Katılımcı Durumu
29 Limit
/
5 Kalan
Zorluk Seviyesi
Tarih 06.10.2018
Süre GÜNÜBİRLİK
Tür Orta + Zor Yürüyüş
Etkinlik Açıklaması
AKSIĞIN-KAYAÜSTÜ-TEPECİK KÖYÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

AKSIĞIN-KAYAÜSTÜ-TEPECİK KÖYÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

6 EKİM CUMARTESİ

GENEL BİLGİ:

Parkur Uzunluğu11 KM

Görülecek Yerler: AKSIĞIN-KAYAÜSTÜ-TEPECİK KÖYLERİ

İrtifa565 m (ORTALAMA ÜSTÜ SAYILABİLECEK BİR İRTİFA)

Parkur Zorluğu: ORTA ZOR

Yol Yapısı: Patika ve orman içi toprak yol

Rehber:İSMAİL KILINÇ- 0532 586 8081-İBRAHİM KAMİL BİRLİKAY-05333074124 

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.  BU NEDENLE  ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. BU KURAL ETKİNLİĞE GELEN KATILIMCILARIN HAKLARINI KORUMAK ADINA UYGULANMAKTADIR.

Cumartesi günü saat 7.00 de incirliden harekete başlayarak Kocaelinin Aksığın-Kayaüstü-Tepecik köylerinide görebileceğimiz bir parkuru yürümeye gideceğiz. 

Başiskele bağlı Aksığın Köyü'nden 600 metreden yükseltide başlayan parkur 5 km sonra 1040 metrede Kayaüstü Yaylasına ulaşılıyor.Buradan 500 metre batı yönünde yaylaya ismini veren yükseltiden İzmit Körfezinin tüm manzarası ayaklar altında izlenebilir.Yaylada manzarayı görmek için saptığımız noktaya geri dönüp buradan kuzeydoğu yönünde tırmanışa geçiyoruz.Rotanın 6,5 km sinde 1085 metre yükseltiye ulaşan  rota bu bölümden sonra inişe geçiyor. Yolculuğumuz 8. kmsinde İnönü Yaylası yolundan sola dönerek yine iniş yönünde olan rota 708 metre yükseltide Tepecik Köyünde sona eriyor. 

Kahvaltı:

Yol üzerinde bir tesiste ya da bir köy kahvesinde yanınızda getirdiklerinizi yiyebilirsiniz.

Öğle Yemeği :

Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz.Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli.

Akşam Yemeği:

Duruma göre birlikte değerlendiririz.

NOT : *  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir.
           *  Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.

            * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. 

            * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur. Parkurumuzun bir  kısmı keşif  etapları içerir. Orman içi geçişler , patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

            * Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.

Yanınızda getirmeniz gereken Malzemeler:

Bileği saran bot, yedek kıyafet, su. Eğer varsa kullandığınız ilaçlar.

Araç Durakları
7.00 İncirli ALFEMO
7.15 Mecidiyeköy Y.K.Bank
7.20 Yıldız Sait Çiftçi
7.30 Kadıköy EVLENDİRME
7.40 E-5 Göztepe
7.45 E-5 Kozyatağı

        E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.

Lütfen 5 dk. önce durakta olunuz!  

 

Duraklar ve Saatler
Bu etkinlik araçsız olarak gerçekleştirilecektir.
Üye Girişi Yapmalısınız.
Uyarılar
Uyarı detayları bulunamadı.
Genel Uyarı Metni
Etkinliklerimiz doğa sporları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Katılımcılar kendi sorumluluklarını üstlenirler. Etkinlik sırasında güvenlik kurallarına uyulması zorunludur.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
📚
Katılım Rehberi

Nasıl katılacağınızı öğrenin!