Yeni Ufuklar Doğa Sporları Spor Kulübü

KAPADOKYA KURBAN BAYRAMI GEZİSİ

 

BU GEZİDE BİZLERİ...Kapadokya’nın eşsiz güzellikleri ►İlginç oluşumlar arasında kısa yürüyüş ► Usta bir emekle bir sanat eserine dönüşen kiliseler ► Bölgedeki bağların lezzetli üzümlerinden elde edilen ödüllü şaraplar► Hayal gücünü zorlayan yerleşimler  ► Yerin metrelerce altında sürdürülen yaşamın izleri ► Ihlara Vadisi’nin etkileyici doğasında yapılacak Melendiz Çayı’nın eşlik ettiği keyifli bir parkur... BEKLİYOR

“Şimdiye kadar görebildikleriniz ve bölgeyi tanıdıkça keşfedeceğiniz birçok başka şey, yıllardan beri hazırlanan bir sürecin mantıklı sonucudur. Doğayı izlemenin, ilahi yaratıyı sürdürme yolu olduğunu söylememiş miydi Gaudi?”

İspanyol edebiyatının gönüllü sürgünü JuanGoytisolo; ünlü mimar Gaudi’nin izinde gezdiği Kapadokya’dan bu cümlelerle bahsediyor. Fransız gezgin Lucas’la ismini duyurmaya başlayan Kapadokya; görenlerin etkilendiği, görmeyenlerin ise inanmakta güçlük çektiği benzersiz oluşumlar binlerce yıllık bir kültür birikimini de içinde barındırıyor. Volkanik olan Hasan dağı, Erciyes ve Göllü Dağ’ın aktif olduğu dönemlerde başlayan Kapadokya’nın öyküsü, rüzgâr ve akarsuların erozyonuyla şekillenmeye başlıyor ve barınma ihtiyacı ile bölgeye gelen insanların emekleriyle günümüze ulaşıyor.

GÜZEL ATLAR ÜLKESİ

Günümüzde her ne kadar tartışılır olsa da Kapadokya’nın anlamının “Güzel Atlar Ülkesi” olduğuna dair bir inanç hala sürüyor. Belki alışkanlıktan, belki de ifade ettiği anlamdan dolayı yine de bu isim kulağa çok hoş geliyor. İpek Yolunun önemli kavşak noktalarından biri olan bölge, tarih boyunca birçok kez el değiştirmiş. Yapılan araştırmalarda MÖ 2000’li yıllara kadar ulaşan bölgede Asur, Pers, Roma, Bizans ve Türk egemenliğine ait izler bulunuyor. Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde özel bir öneme sahip olan bölgede özellikle 4. yüzyılda baskılara karşı koyan ve yeni dini yaymaya çalışan birçok kişi barınmış. Bölgede yapılan gezilerde birçok kültüre ait izlere rastlamak mümkün.

DÜŞSEL BİR YOLCULUK

İnsanın ve doğanın mükemmel bir uyumla yarattığı bu güzellikleri sadece uzaktan bakarak değil, yanlarına giderek, aralarında dolaşarak gezmek en keyiflisi. Kısa fakat çok keyifli parkurlarda yapılan yürüyüşlerin ardından Göreme’yi, Zelve’yi, Ihlara’yı daha fazla hissediyor, daha fazla yaşıyorsunuz. Kimi zaman vadilerin içinde, kimi zaman yamaçlarda devam eden yürüyüş rotaları; neredeyse her adımda farklı bir manzarayı gözler önüne seriyor. Binlerce yıldır yörede kendine has bir kültür haline gelen şaraplarla atabiliyorsunuz tatlı yorgunluğunuzu. Kapadokya’ya giden herkesin gördüğünü siz de görecek, onlardan daha fazlasıyla yaşayacaksınız.  

İSTANBUL’DAN HAREKET 4 KASIM 2011 (CUMA )

Belirtilen noktalarda buluştuktan sonra gezi boyunca beraber olacağımız rehber ve kaptanlarımızla tanışıp Bolu, Ankara, Aksaray güzergâhını izleyen yaklaşık 10 saat sürecek 760 kilometrelik yolculuğumuza başlıyoruz.


GEZİ PROGRAMI
1.GÜN / 5 KASIM 2011(CUMARTESİ)
Güzel Atlar Diyarı Kapadokya turunda ilk durağımız, çok farklı kaya oluşumlarıyla meşhur Devrent Vadisi. Devrent vadisindeki kaya oluşumlarının arasında kısa bir yürüyüş sonrası Kapadokya'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Zelve Açık Hava Müzesi'ni ziyaret. Bir sonraki durağımız Paşa bağları olan İlginç ve bölgedeki tek üç başlı peri bacaları arasında bir gezinti ve fotoğraf molasından sonra öğle yemeği için çanak-çömleğiyle meşhur Avanos’a hareket. Yemekten sonra isteğe bağlı olarak bir çanak atölyesini gezdikten sonra fresklerle süslenmiş kaya oyma kiliselerinin yoğun şekilde görüldüğü göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret. Son olarak bölgenin en yüksek noktası olan Uç Hisar Kalesi’nden Kapadokya’yı ayaklarımızın altında hissettirecek manzara seyri ardından günümüzü tamamlıyoruz.

2.GÜN / 6 KASIM 2011(PAZAR)
Bugünkü turumuza Bölgenin en derin ve geniş yeraltı şehirlerinden biri olan Kaymaklı Yeraltı Şehrinin ziyareti. Bir sonraki durak bölgedeki tek krater gölü olan Narlı Gölde 10 dakikalık fotoğraf molası ardından Ihlara Vadisi. Yaklaşık 5 kilometrelik bir vadi yürüyüşünden sonra, vadinin içinde bulunan Beli sırma Köyü'nde öğle yemeği. Öğle yemeği ardından Selime'deki manastırları ziyaret ve dönüşümüzde yol üzerindeki Ağzıkarahan Kervan Sarayı’nı ziyaret. Son olarak Kapadokya’nın o eşsiz manzarasını aklınıza kazımak için Paşa bağlarının tepesinden son 1 saatlik günbatımı seyri ve ardından bugünkü turumuzda tamamlamış oluyoruz.

3.GÜN / 7 KASIM 2011 (PAZARTESİ)
Kapadokya turumuza bugün ise ilk olarak eski bir Rum kasabası olan Mustafa paşa ve ya diğer bir adıyla Sinasos kasabası ve Kasaba merkezindeki ‘AiosVasilios’ kilisesinin ziyaretiyle başlıyoruz. Ardından Taşkın paşa Köyündeki Cami ve Medresenin ziyaretiyle turumuza devam ediyoruz. Daha sonra Soğanlı Köyüne ulaşarak, köy civarındaki kiliselerin ziyareti ardından Köy içindeki restoranda köy yemeklerini de tadarak bir öğle yemeği yiyoruz. Yemek ardından Mazı Köyü yeraltı şehrini ziyaret ediyoruz ve Kapadokya Merkez'e dönüyor, bir günün daha sonuna geliyoruz.

4.GÜN / 8 KASIM 2011 (SALI)
Güne bölgenin en güzel vadilerinden biri olan Kızıl çukur Vadisinde iki buçuk saatlik yürüyüş. Bu yürüyüş esnasında kaya içine oyularak yapılmış ‘Kolonlu Kilise’ – ‘Haçlı Kilise’ ve ‘Ayvalı Kilise ’sini de ziyaret ediyoruz. Yürüyüşümüzün son bulduğu Çavuş in Köyündeki Eski çavuş in Köyünü ve Çavuş in Kalesini geziyoruz. Öğle yemeği için Ürgüp’e hareket ediyoruz. Öğle yemeği ardından Ürgüp’teki yerel şarap mahzeninde şarap tadımı. Ardından bilindiği üzere Kapadokya aynı zamanda bir El Sanatları merkezidir, bugünkü turumuzun 2. kısmını Kapadokya’daki El Sanatları Merkezlerini gezerek turumuz son buluyor.

5.GÜN / 9 KASIM 2011 (ÇARŞAMBA)
Günümüze Hacıbektaş gezisi ve öğleden sonra boş zaman veya şarap mahzenleri gezisi ve çanak çömlek atölyeleri gezisi ardından İstanbul'a doğru yola çıkıyoruz. Hava ve yol şartlarının uygunluğuna göre 23:00-00:00 saatleri arasında İstanbul'a ulaşıyoruz.

Araç Durakları
 
21.30 İncirli BOYNER
21.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
21.55 Yıldız Sait Çiftçi
22.15 Kadıköy EVLENDİRME
22.25 E-5 Göztepe
22.35 E-5 Kozyatağı
        E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.
        Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!.
Araçsız Etkinlik
Üye Girişi Yapmalısınız.

Uyarılar

Genel Uyarı Metni

Değerli Üye ve Misafirlerimiz,

ETKİNLİKLER, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. ETKİNLİKLER, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.


Kulübümüzce gerçekleştirilen dağcılık, kampçılık, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile ilgili faaliyet çalışmaları; kulüp yöneticilerimiz, rehber, lider ve etkinlik sorumluları tarafından gönüllülük esasına göre yapılmakta olup ticari turlarla ilgimiz bulunmamaktadır. Beklentilerinizin bu yönde olmaması konusunu dikkatinize sunar anlayışınız için teşekkür ederiz.

Katılım bildirdiği halde gelmeyen yada günübirlik etkinliklere 2 gün, haftasonu konaklamalı etkinliklere 3 gün, yurtiçi uzun süreli etkinliklere 2 hafta ve yurtdışı etkinliklere 6 hafta kala iptal etmek isteyen üyeler maliyet paylaşımında oluşan rakamı Kulüp hesabına yatıracaklardır. E-posta ile kendilerine yapılan bildirimi 5 gün içinde gerçekleştirmeyen arkadaşların sonraki katılım bildirimleri "yedek" olarak değerlendirilecektir... 
Bu karar diğer arkadaşların, yani kurallara uyan çoğunluğun haklarını korumak adına zorunluluk olmuştur.
Etkinlikler paylaşım esasına göre ücretlendirilir. Ayrıcalıklı kişi, kar ve kazanç yoktur.

Yudosk etkinliklerini www.yudosk.org dışında yayınlamak izne tabidir. www.yudosk.org dışında yapılan katılım bildirimleri geçersizdir.

Yürüyüşlerde yemek molaları dışında sigara içmek ve doğada çöp bırakmak yasaktır.  

Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
4 Kasım Cuma

4528 Gün Sonra Başlayacak


Limit : 18 Kişi
Kalan : 3 Kişi
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Kamp Alanları
Soru Cevap