Yeni Ufuklar Doğa Sporları Spor Kulübü

GÖLCÜK TABİAT PARKI DOĞA GEZİSİ VE FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ

İBRAHİM KAMİL BİRLİKAY SORUMLULUĞUNDA

 

Gölcük Tabiat Parkı Doğa Gezisi ve Fotoğraf Etkinliği (Bolu)

18 Kasım 2017 Cumartesi günü eşsiz güzellikleri sahip bir tabiat parkına gidiyoruz: Gölcük Tabiat Parkı. Yedigöller kadar güzel ve otantik bu yerde vakit geçirecek, manzaranın ve doğanın sunduğu görsel şölene katılacağız.

Etkinlik cumartesi günü gerçekleşeceği için ve tabiat parkı Yedigöller kadar güzel ama onun kadar popüler olmayan bir yer olduğu için kalabalıktan uzak olacağız.

Program genel hatlarıyla şu şekilde olacaktır:

  • Yol üzerinde yer alan bir köy kahvesinde evden getirdiklerimizle kahvaltı edeceğiz. (Ücretlerin pahalı olduğu ve gezi gruplarının durak noktası olan otoban üzerindeki meşhur dinlenme tesisini pas geçeceğiz.)
  • İlk gezi durağımız arkeolojik eserleriyle ünlü “BOLU MÜZESİ” olacaktır. Girişin ücretsiz olduğu müzede tahminen 45 dakika ile 1 saat arasında bir vakit geçirdikten sonra il merkezinin 13 km güneyindeki Gölcük Tabiat Parkı’na geçeceğiz.
  • GÖLCÜK TABİAT PARKI’nda serbest zaman olacaktır. Dileyenler göl etrafında 1,5 km’lik yürüyüş yapabilir, dileyenler fotoğraf çekebilir (fotoğraf çekenler için tabiat parkı son derece uygun bir bölgedir), dileyenler kamelyalarda piknik yapabilir, dileyenler mesire alanının kafeteryasından faydalanabilir. Arzu eden misafirlerimizle birlikte tabiat parkında 5-6 kilometrelik orman içi, keşif mahiyetinde, bir DOĞA YÜRÜYÜŞÜ gerçekleştireceğiz.
  • Vakit kalırsa, buraya kadar gelmişken tabiat parkının 10 kilometre güneyindeki KIZIK YAYLASI’nı görelim diyoruz. Yaylada kısa bir fotoğraf molası ardından dönüşe geçeceğiz.
  • Grup kararına göre dönüş yolunda Bolu’da yemek yiyebiliriz. Akşam vakti tarihi “BOLU TAŞHAN” uğrayabiliriz. Dileyenlerle yemek yemeden Bolu sokaklarında turlayabiliriz.

Bolu Müzesi: Bolu ve çevresine ait eserlerin korunması ve sergilenmesini sağlamak üzere 1975 yılında İlimize Müze Memurluğu kurulmuştur. Bir süre eski Güzel Sanatlar Galerisi binası içinde faaliyet gösteren Müze Memurluğu; 1976 yılında Bolu Kültür Merkezine taşınmıştır. 1977 yılında Müze Müdürlüğü haline dönüştürülmüş olup; teşhir – tanzim çalışmaları tamamlanarak 14.11.1981 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Kültür Merkezi binasının giriş katında yer alan Müze; Arkeoloji salonu ve Etnografya salonu olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Arkeoloji Salonu: Neolitik dönem, Eski Tunç çağı, Frig, Urartu, Lidya, Grek eserleri, Roma ve Bizans dönemine ait mermer, cam, maden ve pişmiş topraktan yapılmış eserler bulunmaktadır. Kronolojik olarak sergilenen bu eserler arasında özellikle Roma dönemine ait olan mermer heykeller, pişmiş toprak ve cam mezar hediyeleri dikkat çekmektedir. Ayrıca arkeoloji salonunda; Grek, Roma, Bizans ve İslami kültürlere ait bronz, gümüş ve altın sikkelerin sergilendiği zengin bir sikke bölümü bulunmaktadır. Sikkeler arasında bulunan Osmanlı Dönemi Defineleri ve Grek şehir Sikkeleri oldukça çekici eserlerdir.

Etnografya Salonu: 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın ilk yarısına tarihlenen, yakın geçmişimize ait eserler sergilenmektedir. Bunlar arasında mahalli el sanatlarından olan Mudurnu oyaları, Kıbrısçık giysileri, ziraat aletleri, Bolu’da kına gecesi ve Merkeşler köyü davul – zurna ekibinin canlandırıldığı bölümler, ziynet eşyaları, anahtar koleksiyonu, dini eserler, silah koleksiyonu ve çeşitli dokumalardan oluşan etnografik eserler bulunmaktadır. (Kaynak: http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,44074/bolu-muze-mudurlugu.html

Bolu-Gölcük Tabiat Parkı: Bolu'nun 13 km. güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1206 m. olan gölün yüzeyi 4.5 Hektar, çevresi de yaklaşık 1.300 metredir. Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restoran kafeterya ve bungalov evler vardır. Göl ve etrafı “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek ve piknik yapmak amacıyla ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, İlimizin en önemli turistik merkezlerinden biridir. (Kaynak: http://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bolu/gezilecekyer/golcuk-tabiat-parki )

Kızık Yaylası: Bolu'nun 25 km güneyinde Seben yolu üzerinde bulunan Kızık Yaylasının evleri, değişik mimarisiyle dikkati çeker. Bu evler çivi kullanmadan, çam ağaçlarından çatkılı, kenetleme ve birbirine geçme şeklinde yapılmıştır. Bu evlere merdiven yerine kullanılan kertilmiş tahtalarla çıkılır. Geniş ocakları ve kendine özgü eşyaları ile bu evler oldukça değişik özellikler taşırlar. (Kaynak: http://www.bolu.gov.tr/yaylalar)

Taşhan: Bolu, Merkez'de Osmanlı'nın son döneminden kalma kesme taş ile inşa edilmiş, günümüzde görselliği ile ilgi çeken ve kitap ticaret merkezi olarak kullanılan hanlar.

Şehirde Aşağı Taşhan ve Yukarı Taşhan mevcuttur. Aşağı Taşhan, Yıldırım Bâyezid Camisinin batısında 1750 yılında eşraftan Emin Ağa tarafından yaptırılmıştır. Yukarı Taşhan ise H. 1219/M. 1804 yılında Serbevvab Hacı Abdullah Ağa tarafından yaptırılmıştır. Girişin sol tarafında Eskici Baba Türbesi bulunmaktadır. (Kaynak: wikipedia)

https://www.instagram.com/yuruyenadam84 (Geçmiş yudosk etkinlikleri ve doğa yürüyüşlerinden çeşitli fotoğraflar için sayfayı takip edebilirsiniz.)

Malzemeler: 
Bileği saran su geçirmez bot tozluk. Su geçirmez giysiler. Sırt çantanızda; yedekleriniz varsa kullandığınız ilaçlar ve su mutlaka bulunmalı… Yağmurluk el yada kafa feneri, düdük yanınızda olması gerekenlerden.

Ayrıca, Olmazsa olmaz Fotoğraf Makinanızı almayı unutmayın! 

Faaliyet Sorumlusu : İbrahim Kamil Birlikay - 0 533 307 41 24

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.  BU NEDENLE  ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. 


Araç Durakları

6.30 İncirli BOYNER
6.45 Mecidiyeköy Y.K.Bank
6.55 Yıldız Sait Çiftçi
7.05 Kadıköy EVLENDİRME
7.10 E-5 Göztepe
7.15 E-5 Kozyatağı
        E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.
        Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!.

 

Araçsız Etkinlik
Üye Girişi Yapmalısınız.

Uyarılar

Genel Uyarı Metni

Değerli Üye ve Misafirlerimiz,

ETKİNLİKLER, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. ETKİNLİKLER, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.


Kulübümüzce gerçekleştirilen dağcılık, kampçılık, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile ilgili faaliyet çalışmaları; kulüp yöneticilerimiz, rehber, lider ve etkinlik sorumluları tarafından gönüllülük esasına göre yapılmakta olup ticari turlarla ilgimiz bulunmamaktadır. Beklentilerinizin bu yönde olmaması konusunu dikkatinize sunar anlayışınız için teşekkür ederiz.

Katılım bildirdiği halde gelmeyen yada günübirlik etkinliklere 2 gün, haftasonu konaklamalı etkinliklere 3 gün, yurtiçi uzun süreli etkinliklere 2 hafta ve yurtdışı etkinliklere 6 hafta kala iptal etmek isteyen üyeler maliyet paylaşımında oluşan rakamı Kulüp hesabına yatıracaklardır. E-posta ile kendilerine yapılan bildirimi 5 gün içinde gerçekleştirmeyen arkadaşların sonraki katılım bildirimleri "yedek" olarak değerlendirilecektir... 
Bu karar diğer arkadaşların, yani kurallara uyan çoğunluğun haklarını korumak adına zorunluluk olmuştur.
Etkinlikler paylaşım esasına göre ücretlendirilir. Ayrıcalıklı kişi, kar ve kazanç yoktur.

Yudosk etkinliklerini www.yudosk.org dışında yayınlamak izne tabidir. www.yudosk.org dışında yapılan katılım bildirimleri geçersizdir.

Yürüyüşlerde yemek molaları dışında sigara içmek ve doğada çöp bırakmak yasaktır.  

Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
18 Kasım Cumartesi

2323 Gün Sonra Başlayacak


Limit : 31 Kişi
Kalan : 1 Kişi
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Kamp Alanları
Soru Cevap