Yeni Ufuklar Doğa Sporları Spor Kulübü

ERZİNCAN DUMANLI REFAHİYE GENÇLİK VE DOĞA FESTİVALİ

.

 

ERZİNCAN DUMANLI REFAHİYE GENÇLİK VE DOĞA FESTİVALİ

8-10 EKİM CUMA-PAZAR

YÜRÜYÜŞ LİDERİ: Tülay Bayar 0(533)4340907

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Erzincan, doğusunda Çayırlı ve Üzümlü, batısında Kemah, kuzeybatısında Refahiye ilçeleri, kuzeyinde Gümüşhane, güneyinde Tunceli illeriyle komşudur. Erzincan, sırasıyla Azzi/Hayaşa, Urartu, Med, Pers, Helen ve Roma-Bizans hâkimiyetinde kalmıştır. XI. yüzyıl başından itibaren yeni akınlara sahne olan bölge, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra kesin olarak Türk hâkimiyetine girmiştir. Akabinde sırasıyla Mengücekoğulları'nın, Anadolu Selçukluları'nın ve İlhanlıların egemenliğine giren şehir, 1401'de Osmanlı topraklarına katılmıştır. Erzincan’ın tarihte üç kez başkentlik yapmıştır; Azzi/Hayaşa Devleti ile Mengücek Melik Devleti ve Mutahharten’in kurduğu yerel yönetimin başkenti Erzincan’dır.

Yaklaşık 235 bin kişi nüfusu olan Erzincan’da karasal iklim hakimdir. 11.903 Km2 yüzölçümüne sahip bu güzel ilimiz, bölge illerine kıyasla ılıman bir havaya sahiptir. Bu sebeple bölgede narenciye hariç hemen hemen her türlü meyve yetişmekte olup, tarım gelirlerinin önemli bir kısmını meyvecilik oluşturmaktadır. Fırat nehrinin önemli bir kolu olan Karasu Nehri Tercan ve Erzincan ovalarının sulanmasında büyük katkıya sahiptir. Ayrıca Karasu'yu besleyen küçük dere ve çaylar bölgenin sulak bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır.

Öte yandan, Erzincan'a 71 km uzaklıkta bulunan ve eski adı Gercanis olan Refahiye'nin tarihine ilişkin ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır. Refahiye 1744 km2 yüzölçümüne sahiptir. İlçeye, Erzincan Mutasarrıfı Şefık Paşa tarafından, bolluk anlamına gelen Refahiye adı verilmiştir. İlçe, batısındaki çam ormanları ve merkezden 10 km mesafede Soğukgöze ve Karaçam mevkileri arasında yer alan, yüksekliği 2000 m olan Dumanlı yaylaları, soğuk su kaynakları, göleti, piknik alanları ve kayak imkânları ile yaz ve kış turizmi açısından önem taşımaktadır. Her yıl Ağustos ayında bal festivali düzenlenmektedir. Aynı zamanda bu güzel yayla, her yıl gençlik ve doğa festivaline ev sahipliği yapmaktadır.

https://erzincanrefahiye.com/wp-content/uploads/2018/05/DJI_0155.jpg

Bu yıl 5.si yapılacak olan Refahiye Dumanlı Yaylası ve Ormanında gerçekleştirilen  Gençlik ve Doğa Festivali’ne Yudosk olarak biz de katılıyoruz. Refahiye Kaymakamlığı ve Belediyesince organize edilen doğa şenliği kapsamında başta trekking, dağcılık aktiviteleri ve çadır kampı deneyimi olmak üzere kamp ateşi başında müzik dinletileri, fotoğraf yarışması, konser, bisiklet yarışları, okçuluk, paintball, kano, safari, off-road etkinlikleri ve moto-kros gösterileri gibi birbirinden heyecanlı ve keyifli organizasyonlar yer alıyor.

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Refahiye ilçesi sınırlarında yer alan ve 2017 yılında Türkiye`nin 219. tabiat parkı ilan edilen Dumanlı Yaylası, 8 bin 964 hektarlık alanıyla ve bünyesinde barındırdığı endemik bitki türleriyle hayranlık uyandıracak güzellikte.

Serin havası ve doğal yaşamıyla öne çıkan Dumanlı yaylası, yöre halkının yanı sıra bölge illerden gelen çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeridir.

Erzincan'da doğal nefasetiyle ilgi odağı olan Dumanlı Yaylası, şehir gürültüsünden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında yer almaktadır. 

Yaylada oluşturulan yürüyüş yolunda spor yapan ve piknik alanlarını kullanan vatandaşlardan bazıları da karavan veya çadırlarında doğayla iç içe kamp yapmaktadır.

Hazır oralara kadar gitmişken görülmesi gereken yerler arasında ön sıralarda yer alan Girlevik Şelalesini de göreceğiz. Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi Türkiye’nin en büyük şelalelerinden birisidir. Girlevik şelalesinin suyu Kalecik Köyündeki kayalıklardan dokuz ayrı yerden kaynar ve bir dere yatağı vasıtası ile şelaleye kadar ulaşmaktadır. Şelale dağlardan gelen suları üç ayrı katta, üç ayrı şelale gibi aşağı indirmektedir. Ancak uzaktan bakınca bu güzelliği tam olarak görmek mümkün olabilmektedir.  Yakınındaki lokantalarda bulunan üretme havuzlarında yetiştirilen alabalık ve özel olarak hazırlanan ızgara tavukla, misafirlerine hizmet verilmektedir.

Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu hamur yemekleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba, yaprak sarma başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işlerindendir. Erzincan’a gidip eşsiz güzellikleri tatmadan dönmemek lazım, biz de bu güzel yemeklerden tadıp Festivalin sonunda dönüş yolunda tulum peyniri ve meyve kuruları almayı da unutmayacağız.

https://erzincanrefahiye.com/wp-content/uploads/2018/05/8J4C4521.jpghttps://trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr/resimler/1360000/1361692.jpg

Hareket (7 Ekim 2021, PERŞEMBE)

Avrupa yakasında Mecidiyeköy YKB önünden ve Anadolu yakasında Pendik AKM Sahil durağından kalkış ve 12 saatlik bir otobüs yolculuğu ile sabah saatlerinde Refahiye’ye varış

1.GÜN (8 Ekim 2021, CUMA)

12:00 Refahiye Merkez Sanat Kulesi Önü Mehteran Gösterileri

13:00 Karakucak Güreşçilerinin Gösterileri

14:00 Yöresel Folklor Gösterileri

16:00 Kampçıların Festival alanına Yerleşimi

18:00 Müzik Dinletileri

20:00-21:00 Festival Kamp Ateşinin Yakılması

22:00-24:00 Festival Alanında Gece Çorbası İkramı

2.GÜN (9 Ekim 2021, CUMARTESİ)

09:00 Festival Alanına Transferlerin Başlatılması

10:00 Karakucak Güreş Yarışmaları

11:00 Okçuluk, Bisiklet,Kano Etkinlikleri

12:00 Moto-kross Etkinlikleri

13:00 Festival Açılış Programı

14:00 Geleneksel Doğa Yürüyüşü

15:30 Off-road yarışmaları

16:30 Konser

17:30 Ödül ve Hediyelerin Dağıtılması

18:30 Serbest Etkinlikler

21:00 Kapanış

3.GÜN (10 Ekim 2021, PAZAR)

Kahvaltımızı yaptıktan sonra İstanbul’a dönüşe geçilecektir.

NOT: YEME İÇME TEMİNİ KATILIMCILARIN KENDİLERİNE AİTTİR. GİDECEĞİMİZ YER BİR YAYLADIR. ALANDA TUVALET MEVCUTTUR.

Malzemeler : Çadır, mat, uyku tulumu, tepe lambası(yedek pil), kamp sandalyesi, kamp pişirme seti, kişisel tabak/çatal/kaşık/bıçak/bardak.  

 

ETKİNLİKLERİMİZDE PANDEMİ KURALLARI
1- Araçlarda kesinlikle maske takılacaktır. Yanınızda maskelerinizi getirmeyi unutmayın!
2- Araçlara binilirken ateş ölçümü yapılacak olup, 38 derece üstü ateşi olanlar araca alınmayacaktır.
3- Yürüyüşlerde, kamplarda  ve  molalarda 1,5 m sosyal mesafe kuralı uygulanacaktır.

Bu bir çadır konaklamalı Ücretsiz etkinlik olup tüm yeme içme giderleri ve kişisel harcamalar katılımcıların kendilerine aittir. Ancak dileyen katılımcılarımız için otel konaklama seçeneği mevcuttur.

Tahmini fiyat (Paylaşım usulüne göre): 

Resmi kulüp üyesi:  0 TL

Üye olmayan Misafirler:  0 TL

Maliyete Dahil Olanlar :

  • Ulaşım  bedeli.
  • Çadır konaklama
  • Gece çorba servisi

Fiyata Dahil Olmayanlar 

  • Tüm yeme içme giderleri
  • Kişisel harcamalar
  • Otel (2 gece Oda+Kahvaltı konaklama ücreti 350TL.)

Hareket yer ve Saatleri

19:00 Mecidiyeköy

19:45 Pendik AKM Sahil

Araçsız Etkinlik
Üye Girişi Yapmalısınız.

Gerekli Ekipmanlar

Küçük bir sırt çantası (Günlük yürüyüşlerde yedek eşyanızı koyacağınız yaklaşık 25 lt. sırt çantası)
Yürüyüş ayakkabısı (Bileğinizi kavrayan, yüksek topuklu olmayan, taban sertliği ve tabanında bol tutamağı bulunan)
Spor ayakkabı (Kampta giyeceğiniz ve yedek olarak bulunacak az yer kaplayan hafif ayakkabı)
Uyku Tulumu (En az -5 -10 konfor derecesinde olan.)
Yağmurluk (Tercihen panço dediğimiz, geniş ve bol başımızdan geçirip gövdemizi kaplayan aparat)
Anorak (Gro-Tex ceket veya ince kat rüzgar geçirmez mont veya polar anorak)
Sweat-shirt (Uzun kollu polar veya sentetik üst giysi)
T-shirt (Sentetik, teri üzerinde tutmayan)
Pantolon (Sentetik veya polar, erken kuruyan, geniş kesim, iki adet yeterli)
Şort (Sıcak günler için-yada şort olabilen pantolon)
Çorap (Sentetik, teri üzerinde tutmayan, her gün için bir tane)
Tozluk (Tercihe bağlı Zirve günü ve yağmurda kullanılabilir)
Bere (Polar veya benzeri)
Matara (Yaklaşık bir litrelik ped yada özel matara)
Fener (Kampta ve çadırınızda kullanacağınız, az pil yakan, tercihen alın feneri)
Güneş gözlüğü (Tercihen UV- A ve B Filtreli)
Havlu (Küçük, erken kuruyan)
Güneş kremi (Yüksek koruma faktörlü )
Nemlendirici krem (Kuruma ve çatlamalara karşı dudak kremi)
Güneş şapkası (Geniş siperlikli, arkadan boynunuzu ve yüzünüzü kapatan)
İlkyardım (Sürekli kullandığınız ve özellikle ihtiyaç duyacağınız kişisel ilaçlar;
Rehberlerde geniş kapsamlı ilk yardım çantası bulunmaktadır)

Uyarılar

ETKİNLİK, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. ETKİNLİK, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.

* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği şeklinde planlanmış programlarımız yoktur.

 * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.   

* Katılımcılar doğaya çıktıklarında belirli risklere maruz kalabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.    

* Kalp, tansiyon,kilo solunum ve ortopedik rahatsızlığınız varsa kesinlikle etkinliğe katılmayınız.    

* Belirli bir zaman aralığında yürüyüşün tamamlanabilmesi için yürüyüş temposunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır.

* Etkinliğimizde alkol vb. kullanımı yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alınmaması yürüyüş temposu ve kalp ritminiz için yararlı olacaktır.

* Rehber, parkurda duruma göre değişiklik yapabilir.

* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar, dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.

Genel Uyarı Metni

Değerli Üye ve Misafirlerimiz,

ETKİNLİKLER, İLGİLİ OTORİTELER VE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK KARAR VE TAVSİYELERE UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. ETKİNLİKLER, İZİN ÇIKMAZ İSE GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEKTİR. GEREK DUYULURSA AYRINTILARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.


Kulübümüzce gerçekleştirilen dağcılık, kampçılık, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile ilgili faaliyet çalışmaları; kulüp yöneticilerimiz, rehber, lider ve etkinlik sorumluları tarafından gönüllülük esasına göre yapılmakta olup ticari turlarla ilgimiz bulunmamaktadır. Beklentilerinizin bu yönde olmaması konusunu dikkatinize sunar anlayışınız için teşekkür ederiz.

Katılım bildirdiği halde gelmeyen yada günübirlik etkinliklere 2 gün, haftasonu konaklamalı etkinliklere 3 gün, yurtiçi uzun süreli etkinliklere 2 hafta ve yurtdışı etkinliklere 6 hafta kala iptal etmek isteyen üyeler maliyet paylaşımında oluşan rakamı Kulüp hesabına yatıracaklardır. E-posta ile kendilerine yapılan bildirimi 5 gün içinde gerçekleştirmeyen arkadaşların sonraki katılım bildirimleri "yedek" olarak değerlendirilecektir... 
Bu karar diğer arkadaşların, yani kurallara uyan çoğunluğun haklarını korumak adına zorunluluk olmuştur.
Etkinlikler paylaşım esasına göre ücretlendirilir. Ayrıcalıklı kişi, kar ve kazanç yoktur.

Yudosk etkinliklerini www.yudosk.org dışında yayınlamak izne tabidir. www.yudosk.org dışında yapılan katılım bildirimleri geçersizdir.

Yürüyüşlerde yemek molaları dışında sigara içmek ve doğada çöp bırakmak yasaktır.  

Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.
8 Ekim Cuma

938 Gün Sonra Başlayacak


Limit : 12 Kişi
Kalan : 1 Kişi
ÜCRETSİZ ETKİNLİK TAMAMLANDI
Kamp Alanları
Soru Cevap